Eljot Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Ustawiam obroty jałowe na podstawie wskazań obrotomierza (wskazówkowego) w motocyklu, jednak wiem że taki pomiar jest mało precyzyjny. W serwisówce jest mowa o przyrządzie nazwanym "inductive tachometer". Rozglądałem się na allegro ale nic podobnego nie mogę znaleść :( Zależy mi własnie na pomiarze bezstykowym - indukcyjnym, wykluczam stroboskop,,, Mam pytanie do profesjonalistów: czy wykorzystujecie takie mierniki w swojej praktyce? No i gdzie można zakupić taki przyrząd? Jaki jest jego koszt? Pozdawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Wszystkie najprostsze obrotomierze elektroniczne uniwersalny lub typu "zrób to sam" opierają się na metodzie nawinięcia kilku zwojów drutu na przewód WN. Jest to metoda prosta, tania i uniwersalna. Poszukaj jakiegoś uniwersalnego elektronicznego obrotomierza z wyświetlaczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 wskazówka obrotomierza + słuch, wystarcza poprostu czuje na jakiej granicy powiesic obroty. Jak chesz dokładniej 20-30 zł kosztuje obrotek na wyswietlaczu zasilanie 12V + kabel do owijania na przewodzie WN mierzy obroty z dokładnoscia do 50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 http://www.tooltopia.com/index.asp?PageAct...paign=nextag_r1 Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Co to jest ten kabel WN? Czy jest on w każdym motocyklu? Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi