gba4 Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Witam, czy waszym EXC też się zbyt szybko konczą obroty? mam seryjne zębatki i czasem gdy zmieniam bieg to odrazu mam jakby odcinke i motor zamiast przyspieszać zwalnia po prostu biegi konczą się naprawde zbyt szybko, czy może to być wina swiecy która jest wsadzona od motoroweru Derbi senda? Gaznik jest raczej ok a filtr powietrza był porządnie czyszczony. Też macie takie wrazenie czy po prostu z moim coś jest nie tak? może to przez tą swiece? nawet na 6tym biegu konczą mi się obroty i motor zaczyna zwalniac jak dam mu do konca wiec chyba cos jednak jest nie tak :P Jak sądzicie? czy to jest normalne ze jak agresywnie przyspieszam i ciagne po biegach to motor zwalnia przed odcinke? czy może jednak swieca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pro. Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 A dyszę to Ty zmieniasz? i uszczelkę w gaźniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Witam, czy waszym EXC też się zbyt szybko konczą obroty? mam seryjne zębatki i czasem gdy zmieniam bieg to odrazu mam jakby odcinke i motor zamiast przyspieszać zwalnia po prostu biegi konczą się naprawde zbyt szybko, czy może to być wina swiecy która jest wsadzona od motoroweru Derbi senda? Gaznik jest raczej ok a filtr powietrza był porządnie czyszczony. Też macie takie wrazenie czy po prostu z moim coś jest nie tak? może to przez tą swiece? nawet na 6tym biegu konczą mi się obroty i motor zaczyna zwalniac jak dam mu do konca wiec chyba cos jednak jest nie tak :P Jak sądzicie? czy to jest normalne ze jak agresywnie przyspieszam i ciagne po biegach to motor zwalnia przed odcinke? czy może jednak swieca ? Zawor wydechowy albo padnięty tłok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 zmień świecę, może gubi iskrę na wyższych obrotach, sprawdź kolor starej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychuda Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 nie rozumiem tego, co szkoda Ci 16zł na duplikat oryginalnej świecy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gba4 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 Ok, widze ze to problem ze swieca bo dałem nową jakąs no-name i chwile dobrze jezdził a teraz już nie wkręca się na wysokie obroty zbytnio ;] Jasne ze nie szkoda mi 16 zł na duplikat, tylko jakie oznaczenie ma taka swieca i gdzie ją dostane? bo zwykłę swiece z tym samym gwintem chyba nie dają rady.. jeżeli mozesz podać mi oznaczenie to będe bardzo wdzięczny.. pozdrawiam i dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychuda Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 do mnie z 2005 roku duplikt sie nazywa B9EG a u Ciebie nie wiem jak jest, jedz do porządnego sklepu z częściami tam na pewno mają katalog NGK i tam jest napisane jakie są duplikaty do danych motorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi