fellippe Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 witam mam pytanie nie jest to duzy problem ale denerwujacy. problem polega na tym ze gdy moja cebula lapie temperatury podczas jazdy ma tendencje gdy zatrzymuje sie na swiatlach do podnoszenia sama z siebie obrotow silnika na jalowym i na wcisnietym sprzegle. co moze byc tego powodem?? nadmienie tez ze moto niedawno nabyty i jeszcze nie bylem w zadnym warsztacie na np regulacji gaznikow, czy to moglo by byc to?? dziwne bo poza ta drobnostka ale denerwujaca jak juz mowilem moto jest idealny i zadbany ale skad te zwiekszajace sie od temperatury obroty?? a nie jest to jakies duze podniesienie ale jednak jakby caly czas ktos lekko gaz mial odkrecony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Wyreguluj obroty na rozgrzanym silniku na podane w serwisówce. To naturalne że jak moto się rozgrzeje to obr. rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 A czy obroty są stałe, ale wysokie, czy cały czas rosną? Jeżeli stałe, to jak doradził kolega wyżej, wyreguluj pokrętłem między gaźnikami(takie jak od starego kranu) A jeżeli cały czas rosną, to gorsza sytuacja i bez wizyty w warsztacie się nie obędzie, może łapie lewe powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Tak jak napisal toowdie. Odkrec troche sruby wolnych obrotych. Przy gazniku masz srube ktora mozesz krecic bez uzycia srubokreta. Odkrecajac zmniejszasz obroty, wkrecajac zwiekszasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi