Mati ZXR Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Witam mam "mały" problem:( coś przytkało mi przepływ paliwa niestety nie wyłączyłem od razu zapłonu i nagle wszystko padło. sprawdzałem pompę działa,sprawdziłem moduł zapłonowy - dobry, wymieniłem wszystkie bezpieczniki, wymieniłem przekaźnik zapłonu (cewkę rozruchową) dalej nic;( podłączyłem wszystko włączam "run" i nic a powinna szaleć pompa paliwa. Pomocy!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Troche to chaotyczne. Przytkalo pompe paliwa i przestalo dzialac? Wlaczasz "run" i co sie dzieje? Piszesz ze pompa paliwa powinna szalec, a wczesniej napisales ze sprawdziles i dziala... Napisz na spokojnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 A ze tak powiem przewody sa całe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati ZXR Opublikowano 17 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 włączam "run" i nic sie nie dzieje a powinna zadziałać pompa, to było tak motor chodził i coś przytkało przewody paliwowe i motor zgasł, słyszałem że zgasł to podszedłem i nic nie robiłem nie wyłączyłem zapłonu ani nic nie przełanczałem słyszałem że chodzi pompa więc czekałem aż napompuje paliwo i sie wyłączy jak zawsze przy odpalaniu motoru włączała sie na chwile wyłączała i wtedy paliłem no i po chwili sie wyłączyła ale nie dlatego że napompowała paliwo tylko dlatego że coś sie spaliło, napisałem że działa bo ją wykręciłem żeby sprawdzić czy sie coś nie spaliło w niej bo jak przytkało przewody to pochodziła trochę na sucho i jak podłączyłem do akumulatora na "ostro" to działa, więc zamontowałem ją zdiagnozowałem elektronikę ale nie odpala dalej kurcze nie wiem jak to lepiej wyjaśnić hehe pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 To znaczy podaje paliwo, czy nie podaje? Moze to uszkodzenie przekaznika pompy i ona po prostu nie dostaje pradu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati ZXR Opublikowano 19 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 No dokładnie chyba tak jest to wina przekaźnika bo właśnie nie pompowała bo nie dostawała w ogule prądu pompa! jak chciałem wykręcić przekaźnik zetknałem kluczem dwa bieguny przekaźnika i pompa zaczeła szleć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi