_Monter_ Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zmieniasz przełożenie w słabym silniku, ja Ci nie podpowiem, Twoja broszka. Co do łańcucha chcesz wziąć bezoringowy. Taki łańcuch szybko będzie się rozciągał z powodu syfu, który będzie dostawał się do środka...chyba, że w takim rozmiarze nikt nie robi oringowych albo xringowych. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Eeee z lancuchem nie jest tak zle, bezoringowy chinski "wzmocniony" wytrzymuje w moich starych anglikach bez problemu a maja one miedzy 40 a 60 KM, czyli przecietna 125 moze go miec na dlugi czas, jaki by nie kupil. To spadanie lancucha to ma dla mnie drugie dno, nawet zuzyty lancuch nie spada z zebatki od tak sobie - cos musialo byc spitolone z ustawieniem tylnego kola w stosunku do zebatki zdawczej skrzyni. Takich rzeczy jak ustawianie tylnego kola, zakladanie i naciaganie lancucha zmiany oleju trzeba sie nauczyc samemu i samemu robic po kupieniu podstawowych narzedzi, jezeli oczywiscie chce sie jezdzic na moto i nie zostawiac gory pieniedzy w serwisach za obsluge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warprose Opublikowano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 W dniu 8.12.2019 o 19:32, Adam M. napisał: Eeee z lancuchem nie jest tak zle, bezoringowy chinski "wzmocniony" wytrzymuje w moich starych anglikach bez problemu a maja one miedzy 40 a 60 KM, czyli przecietna 125 moze go miec na dlugi czas, jaki by nie kupil. To spadanie lancucha to ma dla mnie drugie dno, nawet zuzyty lancuch nie spada z zebatki od tak sobie - cos musialo byc spitolone z ustawieniem tylnego kola w stosunku do zebatki zdawczej skrzyni. Takich rzeczy jak ustawianie tylnego kola, zakladanie i naciaganie lancucha zmiany oleju trzeba sie nauczyc samemu i samemu robic po kupieniu podstawowych narzedzi, jezeli oczywiscie chce sie jezdzic na moto i nie zostawiac gory pieniedzy w serwisach za obsluge. A może wysłał byś zdj jak zębatka tylna jest ustawiona do zdawczej u ciebie a to że spada myślę że również może być przez to że nie mam prowadnicy i nie mam na czym zamontować bo fabrycznie nie ma takich otworów 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warprose Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 14 godzin temu, jonaszko napisał: Musi być ustawiona idealnie w linii. Powinieneś mieć znaki na wahaczu lub na naciągach łańcucha. Powtarzam że to loncin... Nie ma nic takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warprose Opublikowano 11 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 Spoko, pewnie w sobotę najpóźniej wstawię ale naprawdę nie ma nic po prostu czysty metal czy co to jest 2 godziny temu, jonaszko napisał: Nie wiem jaki model ale bawiłem sie crossami loncin i wszystkie mialy. Więc ten też pewnie ma. Zobacz czy nie ma takich półksięzyców do naciągu łańcucha a najlepiej wstaw zdjecie. Dobra mam 😄 https://ibb.co/wwnkV26https://ibb.co/fnsD3Vs sorki że na osobnej stronie ale ta nie chciała załadować 😄😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warprose Opublikowano 16 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Jakieś sugestie dotyczące tego spadającego łańcucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DS22 Opublikowano 26 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2020 (edytowane) Niedawno zakupiłem motocykl Derbi Senda X-treme 2007r Planuję zmienić łańcuch oraz zębatki na nowe ale niewiem jakie zastosować Obecnie posiadam (zębatki) Przód -14 Tył-48 Problemem jest ze w oryginalnych zestawach/zestawach nie wystepuja takie zębatki a więc nie wiem czy mam zastsowac nowe przełożenia czy co 😞 Dzieki za wszelka pomoc 🙂 SET: Airsal 70 Gianelloi supermoto Dellorto 21 Membrana seria liski malossi 48/14 DID -Z FARTEM- Edytowane 26 Lipca 2020 przez DS22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi