rad3k Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś o kaskach to polecam obejrzenie filmików o danym modelu na youtube. Wypowiadają się tam ludzie ,którzy te kaski testują i faktycznie mają coś do powiedzenia. Szczególnie polecam użytkowników "thehelmetharbor" , "Sportbiketrackgear". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Problem z Sharpem jest taki ze nie wiadomo jak te gwiazdki sa przyznawane, oprocz tego ze obiektywnie :) życzę udanej lektury :icon_mrgreen: jsz ps. pierwotnie faktycznie nie było podanych kryteriów, ale to jakiś czas temu zmieniono Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirek Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 życzę udanej lektury :icon_mrgreen: jsz ps. pierwotnie faktycznie nie było podanych kryteriów, ale to jakiś czas temu zmieniono Jeszua - a czytałeś ten fragment dot. testów? (część Impact location): "(...)The test protocols do not include an impact on the chin guard of full faced helmets(...)" Nic się nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafax Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) życzę udanej lektury :icon_mrgreen: jsz ps. pierwotnie faktycznie nie było podanych kryteriów, ale to jakiś czas temu zmieniono No coz, piszac przyznawanie gwiazdek mialem na mysli http://sharp.direct.gov.uk/about-sharp/cal...ng-the-ratings/ przyznasz ze zadnych konkretnych informacji tam nie ma, oprocz tego ze kryteria sa obiektywne. Zeby nie bylo ja uwazam ze idea testowania jest bardzo sluszna, ale gwiazki przyznawane kaskom powinny byc poparte chociaz krótkim opisem zmierzonych wartości i uzasadnieniem jak wpłynęło to na wynik. Ja jak patrze (przez szczeliny pod nakladka aerodynamiczna :) ) na jakość wykonania skorupy w moim 4 gwiazdkowym kasku za 300zl bardzo chciałbym wiedzieć dlaczego ma ich wiecej niz wiekszosc Arai,Shoei i Schuberthow (co do tych ostatnich polecam: http://www.carolenash.com/insidebikes/bike...lmet-tests.htm) Edytowane 7 Maja 2009 przez rafax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxt Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Mam xr 1000. W stopperach jest cicho i spokojnie. Polecam we wszystkich modelach kasków, wtedy kończy się smęcenie o huku. Najlepsze 3M w aptekach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Berserkers Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Mam Shoei Hornet DS i jestem mega zadowolony, sprowadziłem ze stanów i za nówke ( komplet ) wyszło mi 750 zł z przesyłka w zeszłym sezonie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi