majki_ Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) No więc po niezbyt długich poszukiwaniach udało mi się zanabyć drogą kupna całkiem ładną, zadbaną Afrykę RD04 z '91 pierwsza rejestracja 03.93. 3 lata temu sprowadzona z Italii. Fajna ta krowa, ale dla mojego wzrostu (195cm bliżej nieba) jedyna opcja. http://www.bikepics.com/members/majkixrv/91xrv750/ Narazie zmieniłem kierownicę, bo była jakaś niska i wygięta do dołu, że prawie leżałem na baku, założyłem inne manetki, poczyściłem i nasmarowałem wszystkie dźwignie i przełączniki na kierze i zajrzałem pod wszystkie plastiki. :icon_mrgreen: Jest :lalag: Do zrobienia: wymiana lusterka (pęknięte szkło), wyższa szyba lub deflektor, stukanie przedniego amora (prawdopodobnie tuleje ślizgowe się wyrobiły), pewnie regulacja gaźników i sprawdzenie zaworów by się nadało, lekko poci się jedna uszczelka pod deklem, filtr powietrza + olej z filtrem się zrobi na dniach. Do tego wymiana lamp z R3 na H4 plus przekaźnik i obie lampy mają świecić. :cool: Ogólnie sprzęt fajnie lata, 170 na obwodnicy poszedł i to w niezła wichurę! :icon_mrgreen: Malowanie oryginalne, plastiki w większości nie popękane, czy klejone, jest większość naklejek fabrycznych, wszystko działa, dobre gmole i stelaże pod kufry. Nic tylko latać. :crossy: Z ciekawostek są dwa oryginalne kluczyki, z czego jeden jest jeszcze nieużywany w fabrycznym kondomku, a drugi jest ledwo co "dotarty", jest oryg. obstrukcja instrukcji ale tylko żabowo-pizzowo-wurstowa i są hondowskie narzędzia w schowku. Jestem Czarnuchem! :icon_mrgreen: Edytowane 14 Kwietnia 2009 przez majki_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Do tego wymiana lamp z R3 na H4 plus przekaźnik i obie lampy mają świecić. cool.gif po co?żeby innych oślepiać? a zakupu afryki gratuluję :icon_razz: Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki_ Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Dzięki za gratki :flesje: po co?żeby innych oślepiać? a zakupu afryki gratuluję :icon_razz: Nie no, dlaczego od razu oślepiać. Mają świecić dwie lampy na mijania, żeby lepiej doświetlać drogę po nocy i być lepiej widocznym. Dlatego pisałem o lampach H4 (będą dwie takie same lampy, a nie jak obecnie jedna do mijania, a druga do drogowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qsa Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 No więc po niezbyt długich poszukiwaniach udało mi się zanabyć drogą kupna całkiem ładną, zadbaną Afrykę RD04 z '91 witam a możesz się pochwalić za ile? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtrvfr Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Witam wsrod wyznawcow trzech furii ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki_ Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 witam a możesz się pochwalić za ile? pozdr Hmmm, dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach! Kwota jest dość przyzwoita, jak za Afrykę, ale za to sporo jak za rocznik motoru. :icon_rolleyes: Witam wsrod wyznawcow trzech furii ;) Jak to było? pompa, regler, moduł? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Kągratulejszyn, widziałem dziś, nawet ładnie pospawana rama :D:D:D Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki_ Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Kągratulejszyn, widziałem dziś, nawet ładnie pospawana rama :D:D:D Dzięki, aczkolwiek trochę dziwny komplement. :bigrazz: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazi11 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Gratulacje,fajna jest :clap: :lalag: , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Dzięki, aczkolwiek trochę dziwny komplement. :bigrazz: :flesje: Żartuje, lakier lepszy od spawów :D:D:D Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Witamy wśród Czarnuchów :) Byłeś w końcu wczoraj w 2oo bo Cię nie widziałem ... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki_ Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Witamy wśród Czarnuchów :) Byłeś w końcu wczoraj w 2oo bo Cię nie widziałem ... ?? Witam, byłem, ale zmyłem się przed 20 tą, bo na koncert jechałem. :wink: Ogólnie cały spęd był mocno zajęty ustaleniami a'propos Wilgi. :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi