Strumyck Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Podczas sprawdzania iskry na wykręconej świecy zauważyłem że nie ma ciągłości iskry, tzn. w momencie gdy rozrusznik ledwo zaczyna kręcić jest, gdy kręci iskry nie ma i w momencie jak puszczam przycisk rozrusznika iskra pojawia się do momentu jak rozrusznik zatrzyma się. Trudno to trochę opisać ale wydaje mi się to dziwne zwłaszcza że moja DT ma problemy z równą pracą na niższych obrotach szczególnie na zimnym silniku. Mam wrażenie ze jest coś nie tak . Powiedzcie jak to powinno wyglądać? Czy problemy z nierówną pracą mogą pochodzić od zapłonu?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 To wygląda jak by brakowało ci prądu... Rozrusznik zżera większość i brakuje na iskre. Sprubój doładować akumulatro prostownikiem i zobacz czy jest to samo. Dla mnie to wygląda jak by słabną aku(może jest juz zużyty) albo cewki z iskrownika dają za mały prąd do ładowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Z drugiej strony może być kończący się rozrusznik, zaśniedziałe styki czyli przegląd elektryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strumyck Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Dzięki za info choć trochę się źle wyraziłem, "ledwo" czyli miałem na myśli dopiero co zaczyna kręcić, a nie że słabo kręci. Wprowadziłem Was chyba tym w błąd. Rozrusznik kręci dobrze choć doładowanie akumulatora nie zaszkodzi. A czy można to robić zwykłym prostownikiem (samochodowym)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 spróbuj inną świecę dać jak dalej tak będzie to znaczy ze chyba ci prąd gdzieś zżera od zapłonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Znaczy że cały prąd zabiera rozrusznik, przez co nie ma prądu na iskrę. nie jestem w stanie Ci powiedzieć gdzie jest awaria, choć miałem to samo w skuterze, nie pamiętam co to było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strumyck Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 świeca jest nowa, już druga z kolei, wszystkie połączenia sprawdzałem. Akumulator jest w dobrym stanie a problem nadal ten sam. Dodam że nie wiedział bym o tym gdyby nie trudności z odpaleniem na zimnym, dość często gaśnie pomimo ustawionych wysokich obrotów na jałowym biegu. Jeszcze jak jest zimny pracuje nierówno dopóki się nie nagrzeje. Później jest ok. tak myślę że to chyba jeden i ten sam problem, tylko nie wiem co z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi