Skocz do zawartości

Jak sie teraz jezdzi po Warszawie?

Olsen
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czy rzeczywiscie miasto jest czesciowo sparalizowane, czy media jak zwykle przesadzaja? Z tego, co pamietam, innym srodkiem transportu niz jednoslad lub pojazd szynowy zawsze dosyc ciezko jezdzilo sie po Warszawie (w dzien), wiec chyba gorzej (ani lepiej) byc nie moze. Chetnie jednak przeczytam opinie forumowych motocyklistow.

Nic, trzeba bedzie po powrocie uruchomic 2oo, choc nie ukrywam, ze przestawianie sie na ruch prawostronny i realia warszawskie chcialbym zaczac od roweru i dopiero potem stopniowo przesiadac sie na jakies wieksze pojazdy (chce oszczedzic sobie terapii szokowej).

Pytanie nr 2: czy jest juz w miare cieplo (=czy warto juz wracac)? Ostatnio w dzien w sloncu miewam 30 st., a w cieniu 20; po powrocie chcialbym miec chociaz polowe tego.

Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300

Czy rzeczywiscie miasto jest czesciowo sparalizowane, czy media jak zwykle przesadzaja? Z tego, co pamietam, innym srodkiem transportu niz jednoslad lub pojazd szynowy zawsze dosyc ciezko jezdzilo sie po Warszawie (w dzien), wiec chyba gorzej (ani lepiej) byc nie moze. Chetnie jednak przeczytam opinie forumowych motocyklistow.

Nic, trzeba bedzie po powrocie uruchomic 2oo, choc nie ukrywam, ze przestawianie sie na ruch prawostronny i realia warszawskie chcialbym zaczac od roweru i dopiero potem stopniowo przesiadac sie na jakies wieksze pojazdy (chce oszczedzic sobie terapii szokowej).

Pytanie nr 2: czy jest juz w miare cieplo (=czy warto juz wracac)? Ostatnio w dzien w sloncu miewam 30 st., a w cieniu 20; po powrocie chcialbym miec chociaz polowe tego.

Ad Pytania nr 1:

Olsen co do poruszania sie po miescie to za wiele nie powiem,gdyz odkad pozamykali Młynarską-Andersa-Trasę WZ to nie mialem czasu by wsiasc na moto :banghead: poprzez prace.Teraz mam urlop i jak pogoda pozwoli to bede mogl napisac cos wiecej apropos jazdy jednosladem.

Ad Pytania nr 2:

Co do ciepłoty...jeśli masz tam w Fukuoce(czy gdzie tam jestes :icon_razz: ) 30 na plusie,to w Warszawie nawet 1/3 tego jeszcze nie ma.Ostatnimi dniami nawet snieg z deszczem(sic!)popadywal.W miare ciepło będzie chyba jakoś w kwietniu..,ale wiadomo co do pogody"W marcu jak w garncu"itd. :biggrin:

"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"

Podobne dylematy mialem przyjezdzajac we wrzesniu z UK :icon_mrgreen:

Teraz sie przyzwyczailem i lamie przepisy jak KAZDY kierowca poruszajacy sie po stolycy :buttrock:

Zimno i nieprzyjemnie jest i jak na razie nie jezdze na moto :banghead:

ps. w ostatni weekend bylo calkiem fajnie i zrobilem troche kilometrow, ale teraz znowu deszcz, czasami snieg i zimno ( + 4,5 ) :evil:

ISRA: 27062
SREU: 614

ale teraz znowu deszcz, czasami snieg i zimno ( + 4,5 ) :evil:

No to jeszcze zaczekam, az sie ociepli.

Yuby > Co sie odwlecze... :icon_razz:

Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300

Ja sobie latałem przed chwila i jest całkiem fajnie. Byłem nad zelewem potem podjechałem do Czerska małą obwodnica i wróciłem do domu. Troche moto dzisiaj jeździ :-) Tylko na katamarany polecam uważać bo ślepe są na maksa :-)

Pozdr.

A co to wszystko ma wspólnego ze zlotami?????????????????

A czy kazdy watek w tym dziale jest stricte zlotowy? Poza tym, jakbys czytal uwaznie, dostrzeglbys pewien zwiazek niniejszego tematu z przejazdzkami. :icon_rolleyes:

Jak masz tak ciepło to tam siedź i nie wracaj juz nigdy

A moze chce wpasc do Polski na dluzsze wakacje? Przeciez nikt nikomu nie kaze siedziec w kraju caly rok, zwlaszcza w mrozne, zimowe miesiace. Mieszkajac w Japonii, tez nie siedze w niej caly czas.

nie ma do czego

Jak dla kogo.

Nie lubię Cię...

A zbijesz mnie? :cool:

To niesprawiedliwe.... :(

Na swiecie nie ma sprawiedliwosci. :bigrazz:

Jak to mawiaja tajscy gorale z polnocy, deszcz nigdy nie pada z calego nieba.

I wracaj Olsenie-Sobieskiego nam wyremontowali i fajnie się zapie**ala :icon_mrgreen:

Sciezka rowerowa? :icon_mrgreen:

:(

Temat extra jak i Twoje wypowiedzi

napisz do administracji to Ci licznik postów podbiją bez takiego bicia piany

Pozdrawiam

AAAAAAAA

jak masz do czego to wróć jak nie to siedź tam gdzie siedzisz bo tu pada śnieg i jest słabo i tyle - po co wnerwiać wnerwionych tematem pogody w polsce???