Saltus Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Olej mi wycieka po przewodach od alternatora, co prawda jest to minimalny wyciek ale przy zimowej rozbiórce przydało by się to od razu zrobić. Niestety nie mam pomysłu, winny jest ten gumowy zwanzig, przez który przechodzą przewody. Jakieś pomysły ? http://img515.imageshack.us/my.php?image=dscn6844.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 (edytowane) Olej mi wycieka po przewodach od alternatora, co prawda jest to minimalny wyciek ale przy zimowej rozbiórce przydało by się to od razu zrobić. Niestety nie mam pomysłu, winny jest ten gumowy zwanzig, przez który przechodzą przewody. Jakieś pomysły ? http://img515.imageshack.us/my.php?image=dscn6844.jpg Jedyne sensowne rozwiązanie to kupno nowego detalu. Inna opcja to próba doszczelnienia silikonem, ale raczej nie należy się spodziewać dobrych efektów. W Toruniu jest człowiek (pan Edmund Szaryszewski), który dorabia detale gumowe do weteranów. Może i tym by się zajął? Niestety nie mam bliższych namiarów na niego. Edytowane 26 Lutego 2009 przez HD1940 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 (edytowane) Raczej to będzie winę o ile wo gule powinien być olej w alternatorze niektóre motocykle maja uszczelnienie na wale popraw swoją murzyńską składnię a potem dawaj rady kolego HD1940: no tak właśnie myślałem, napcham między przewody hermetika, może coś da. Edytowane 26 Lutego 2009 przez Saltus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek.M Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Miałem podobny problem. Sprawę załatwił silikon posmarowany wokół tego gumowego elementu. Możesz też spróbować naciągnąć koszulki na przewody i wepchać je w otworki w tej gumie zawsze to doszczelni szczeliny. hermetyk nie jest plastycznym szczeliwem i nie zda egzaminu i w ogóle skąd ty weźmiesz hermetyk w epoce silikonów i mas uszczelniających? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 spoko :cool: hermetyka mam zapas :biggrin: Chyba użyję dwóch patentów jednocześnie tzn koszulki + silikon powinno zdać egzamin, dzięki piękne za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi