jumbol1980 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Jestem nowy na tym forum i tez od nie dawna posiadam motocykl kawasaki kle 500 i mam problem z iskra na prawym cylindrze.Ucieka iskra na wolnych obrotach i przez to zalewa swiece i dostaje przebicia po nie dlugim czasie nie wiem jaka jest przyczyna prosze o pomoc kogos kto sie zna na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baaaca Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Witam! Na początek radzę wymienić świece na nowe, posprawdzaj przewody WN od cewki i samą cewkę (być może masz jakieś przebicie na masę) stąd te problemy. Na tą chwilę to tyle bym radził sprawdzić, jak nie pomoże trzeba szukać dalej. Pewnie odpalałeś moto w garażu w celu "przepalenia", świeca nie uzyskała odpowiedniej temperatury i... dalej wiadomo co się wydarzyło. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbol1980 Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) Zalozylem nowe swiece i jest to samo a motor kupilem 3 miesiace temu od kolegi on mial to samo tylko ze bardzo zadko a w ostatnim czasie sie nasililo. Moze wiesz jak sprawdzic domowym sposobem cewki zaplonowe pozdrawiam Edytowane 21 Lutego 2009 przez jumbol1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Jak wyglada ta "gubiaca iskre" swieca jak ja wykrecisz z cylindra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbol1980 Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Swiece jak wykrece to jest iskra a jak wkrece to ja gubi a mianowicie odpalam rano to na wolnych obrotach kuleje prawy cylinder a jak sie rozgrzeje to chodzi lepiej ale tez od czasu do czasu szarpie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Mnie chodzi o wyglad tej swiecy od strony elektrod jak ja wyciagniesz z cylindra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnida Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 A przewody sprawdziłeś ? Może przewód do świecy prawego cylindra jest walnięty... PEACE! Cytuj A nas wiedzie siedem demonów, co nami się karmią: Na przedzie pycha podąża z tańczącą latarnią, Chciwość wczepiła się w siodło i grzebie po sakwach, Broi pod zbroją lubieżność, pokusa niełatwa. Bandzioch domaga się płynów i straw do przesytu, Wabi rozkoszne lenistwo do łóż z aksamitu, Gniew zrywa ze snu i groźbą na oślep wywija, A zazdrość nie wie, co sen i po cichu zabija... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbol1980 Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Swieca z prawego cylindra ktora kuleje jak ja wykrece jest czarna ale sprobuje wymienic przewody razem z fajkami moze to cos pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) jak czarna to zla mieszanka , masz tam 1 czy 2 gazniki ? Edytowane 21 Lutego 2009 przez Nitomen Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbol1980 Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Mam dwa gazniki ale sprobuje wymienic przewody z fajkami moze to cos pomoze i wtedy zobacze jaki bedzie rezultat pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Zacznij od wymiany przewodow, ale problem moze byc rowniez gaznikowy lub silnikowy. Swieca jest czarna, ale czy czarny nalot jest such czy tlusty / mokrawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbol1980 Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Wiesz swiece sa nowe no a motorem teraz nie jezdze ale jak ja wykrecalem byla czarna ale sucha moim zdaniem przez to ze iskra zanika wtedy w tych momentach nie nastepuje spalanie i dlatego iskra jest czarna i dostaje przebicia zlewej strony jest ok napewno jak zrobi sie cieplo bede musial zainwestowac w regulacje gaznikow ale napewno nie jest to przyczyna zaniku iskry na jednym z cylindrow pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dream Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Wyczyść porządnie gaźniki, bynajmniej prawy najlepiej na myjce ultradźwiękowej. Te same objawy miałem w EN500- ten sam silnik co KLE. Winne były zapchane kanaliki wolnych obrotów a skład mieszanki wykręcałem nawet o 4-5 obrotów. Świece niby zalewało, dostawały przebicia itp. Przy okazji sprawdź membrane podciśnieniową prawego gaźnika- dmuchnij powietrzem z kompresora w kanał wlotowy do membrany podciśnienia- umiejscowiony najwyżej na wlocie gardzieli gaźnikowej. Jak przepustnica z iglicą będzie poruszać się bez oporów/zacięć to znaczy że jest dobra. Jak już dojdziesz do tego etapu skontroluj krućce gaźnikowe, być może prawy ma pęknięcia i nadaje się do wymiany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Jezeli nalot jest suchy to spodziewam sie raczej zbyt duzej ilosci paliwa, a nie za malej, w zwiazku z tym raczej lanie zaworka iglicowego, niz wszystko to co Dream napisales. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbol1980 Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Dzieki koledzy za dobre wskazowki napewno sprawdze je wszystkie i napisze jakie sa rezultaty jak narazie trzeba zaczekac bo u mnie jest pol metra sniegu i niestety nie ma nawet gdzie wyprobowac moto ale bede pisal na bierzaca jak wyglada sytuacja z naprawa mojej kle pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi