MoskiT Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Tak jak w temacie zakupiłem ten środek no ale moje pytanie jest takie Leje to do oleju co się spala czy olej do skrzyni biegów wydaje mi się ze do tego co się spala ale na tym pisze żeby wlać do rozgrzanego silnika ? wiec jak to z tym 2 suwem bo w 4 sowie to wiadomo do skrzyni ale 2T ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 O do czego chcesz to wlać jak napisałeś wyraźnie że motocykla "nie ma" ?!?!??!?!??? A po za tym wydaje mi się że takich środków nie stosuje się do 2-ciachów ... A w ogóle co to jest za pytanie, na etykiecie powinno wszystko wyraźnie pisać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoskiT Opublikowano 20 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 pisze tylko tyle Sposób użycia: Preparat należy wlać do rozgrzanego silnika. Do 50-tki 2t :P wie ktoś coś o tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek09 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 można dolać do mieszanki a do skrzyni wydaje mi się że nie bardzo tam gdzie jest mokre sprzęgło bo ma dodatki przeciw tarciu i może się ślizgać sprzęgło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 nie lej tego, zalej skrzynie nowym olejem do przekładni 2t z mokrym sprzęgłem Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoskiT Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Silnik padaka :P i chce go uszczelnić żeby jeszcze troszkę pojeździł :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 o co tam masz takiego do uszczelnienia ? kilka simmerów i uszczelka między karterami ? wyciągasz stare, mierzysz albo odczytujesz rozmiar, kupujesz nowe , montujesz i po sprawie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 No to xeramikiem nie uszczelnisz 2T ..... LOL zamiast wydawać kase na duperele lepiej byś tłok kupił i szlif zrobił ;] lepiej by Ci się to opłacało ;] Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoskiT Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) nie mam czasu i kasy na 50 wystarczy ze ostatnio wydałem kasę na GSX-R 1000K8 Po za tym wymieniałem tłoka ale gdy przejadę kilka kilometrów to silnik słabnie niby powodowane jest to puchnięciem tłoka no ale jakoś wymieniłem i nic to nie dało Edytowane 21 Lutego 2009 przez MoskiT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 czyli wymieniłeś pewnie bez pomiarów i jaki kolwiek żeby był taaaa Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoskiT Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) co ja poradzę ze w mojej okolicy nie udaczni mechanicy są wogole szkoda gadać ile wpakował już w ten motor kasy a i tak nie chodzi jak powinien i ktoś mi powie ze włoskie sprzęty są takie dobre ^^ Edytowane 21 Lutego 2009 przez MoskiT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Ogólnie to powiem ci, że jak dbasz tak masz :D Po prostu, każdy sprzęt się sypie, jak jest źle serwisowany. Co do tego wynalazku to moim zdaniem nie ma sensu lać ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoskiT Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) szczególnie 2t :P no ale skoro daje mechanikowi i place powyżej 1 tys to powinno to chodzić, a tu dalej to samo :D nigdy nie pójdę do takich już wole 2 razy tyle w serwisie zapłacić ale przynajmniej mam gwarancje ehh to sprzedam to za pól ceny i niech ktoś się tym bawi ja już nie będę pakował w to kasy Edytowane 21 Lutego 2009 przez MoskiT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 a ja ci powiem ze jak dałeś do mechanika to dałeś dupy bo takie małe maszynki robi się samemu w dwa wieczory (nie licząc szlifu i czekania na częsci ;]) wystarczy jako taka znajomośc mechaniki i narzędzi ;] zresztą skoro tłok ci puchnie to pewnie za bardzo spasowali.. dali tłok akcesoryjny a luz już fabryczny i potem są takie kwiatki ;] a może piłujesz go jak głupi?? co? Dotarłeś maszynę?? i w ogóle co to jest za motorek?? tak czy siak xeramik to sobie do samochodu wlej albo do gixery bo w 2t to to nic nie da (a ze jest gęste i jak do mieszanki wlejesz to ci jeszcze cos zapcha ;]) Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoskiT Opublikowano 21 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) a ja ci powiem ze jak dałeś do mechanika to dałeś dupy bo takie małe maszynki robi się samemu w dwa wieczory (nie licząc szlifu i czekania na częsci ;]) wystarczy jako taka znajomośc mechaniki i narzędzi ;] zresztą skoro tłok ci puchnie to pewnie za bardzo spasowali.. dali tłok akcesoryjny a luz już fabryczny i potem są takie kwiatki ;] a może piłujesz go jak głupi?? co? Dotarłeś maszynę?? i w ogóle co to jest za motorek?? tak czy siak xeramik to sobie do samochodu wlej albo do gixery bo w 2t to to nic nie da (a ze jest gęste i jak do mieszanki wlejesz to ci jeszcze cos zapcha ;]) 1. nie mam narzędzi i tak szerokiego pojęcia :P romety motorynki mogę zrobić :P a tu za dużo elektroniki 2. to nie wiem czy mi puchnie nie sprawdzałem ale tak się dzieje z tym ze chyba pobiera olej z skrzyni 3. dlatego się pytam czy można wlać do 2 t 4. czemu nie możesz normalnie napisać tylko zjeżdżasz mnie za nic ? 5. Motorek to GPR 50R 6. Dotarłem go, a nigdy nim nawet po dotarciu nie przekręcałem powyżej 9 tys obr zazwyczaj 6-8 Edytowane 21 Lutego 2009 przez MoskiT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi