profaner Opublikowano 22 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2004 Nie jestem zbyt dobry z elektryki i elektroniki ale chcialem sobie zrobic zapalniczke i wtyk do takiej zapalniczki czy moze mi ktos w dosc prosty sposob wytlumaczyc jak to zrobic?? czy ktos z was juz to robil??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 22 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2004 Bierzesz wtyk od zapalnnniczi i masz dwa kabelki jeden na boku drugi w srodkuten z boku to masa , srodkowy to zasilania (+)mozesz pociagnac ptrosto z akuma kabelek + a mase z obudowy i juz pio sprawie , jednak jesli chcesz sie bawic i np miec zasilanie tylko jak wlaczony jest silniczke to proponuje przekaznik( co jest nieciekawym rozwiazainem , bo np awaria lampka do zapalniczki i cos majstrujesz - a takj musisz miec wlaoczny zaolon co moze uszkodzic jakis modul zaplonowy)To by bylo na tyle , oczywiscie zabezppiecz to bezpicznikiem ze 20-30A :buttrock: no to wszystko juz ( bezpiecznik daje sie na kabelek zasilakjacy (+) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 22 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2004 dzieki:) no to jak zaczne grzebac to chyba sobie sprawie cos takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 22 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2004 dzieki:) no to jak zaczne grzebac to chyba sobie sprawie cos takiego... Ja sobie coś takiego założyłem w sezonie - ładowałem tym telefon.Naprawde fajna zabawka :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 22 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2004 Ja sobie coś takiego założyłem w sezonie - ładowałem tym telefon. Naprawde fajna zabawka A ja myślałem że chcecie palić w czasie jazdy :lol: Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 22 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2004 A ja myślałem że chcecie palić w czasie jazdy to jest zabroione przez kodeks:) ale myslalem bardzije ze mozna taki wtyk traktowac jako poprostu zrodlo pradu dla roznych pozytecznych urzadzen miedzy innymi zapalniczki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 22 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2004 A ja myślałem że chcecie palić w czasie jazdy poprostu zrodlo pradu dla roznych pozytecznych urzadzen miedzy innymi zapalniczki:) albo np. mozna pod to podlaczyc kompresor do kół zamiast recznie dymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 22 Lutego 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2004 Naprawdę git pomysł. Tez sobie zrobię. Ale gdzie montujecie to gniazdo? Gdzieś pod siedzeniem? Co w sytuacji, gdyby dostała się do tego gniazda woda (mycie, jazda w deszczu). Akurat Duka strasznie "przemaka", tzn woda dostaje się wszędzie, także pod siedzenie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macbrus Opublikowano 22 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2004 Na to jest prosty sposob w wiekszosci sklepow tkzw hipermarketow mozna dostac zaślepke do gniazda zapalniczki ktora ladnie zabezpiecza Cie przed niemilym zwarciem w instalacji :twisted: Cytuj Macbrus Shl M17 Gazela, Junak B20, WSK M21 S1 Sport, WSK M06B3, BMW R1200GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 22 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2004 ' date=' jednak jesli chcesz sie bawic i np miec zasilanie tylko jak wlaczony jest silniczke to proponuje przekaznik( co jest nieciekawym rozwiazainem , bo np awaria lampka do zapalniczki i cos majstrujesz - a takj musisz miec wlaoczny zaolon co moze uszkodzic jakis modul zaplonowy)[/quote']Uzależnienie działania gniazda od uruchomienia silnika jest moim zdaniem głupie (moja opinia).Uważam, że najlepiej byłoby podłączyć zasilanie zapalniczki do złącza na stacyjce na którym pojawia się 12V po przekręceniu kluczyka na ON. Obawiam się, że mogą być problemy z kupnem takiego gniazda. Mój kolega kiedyś chciał sobie takie coś założyć i niestety nie dał rady nigdzie tego kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macbrus Opublikowano 22 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2004 Dla niewymagajacych polecam:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21227410 A pozatym mozna kupic takie gniazdo w Obi , Geancie, Praktikierze itd itd.......... Cytuj Macbrus Shl M17 Gazela, Junak B20, WSK M21 S1 Sport, WSK M06B3, BMW R1200GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Boras Opublikowano 22 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2004 Witam wszystkich a czy taka zapalniczka z samochodu pasuje??? bo jesli tak to nie powinniscie miec problemu z dostaniem takiej zabawki w pierwszym lepszym sklepie motoryzacyjnym ktory ma czesci do polskich aut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 22 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2004 Ja użyłem zwykłego samochodowego gniazda zapalniczki. Przymocowałem to opaskami zaciskowymi w 'załamaniu' górnej półki przedniego zawieszenia a mocowania zegarów. Nie wyjmowałem z tego nigdy ładowarki do telefonu więc woda nie była mi straszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Boras Opublikowano 22 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2004 widzialem tez takie rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 22 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2004 w jakims takim markecie samochodowym to widzialem na allegro widzialem takze nie ma wiekszego problemu zeby to dostac! ja myslalem zeby zamontowac po lewej stronie kierownicy no ale raczej zamontuje po lewej stronie siedzenia! jako glowne zastosowanie myslalem wlasnie o kompresorze no i o ladowarce do telefonu ale przeciez zastosowan sa tysiace! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi