karolek850 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 łancuch sam sie podobno oczyszcza a to czy jest blyszczacy czy czarny od smaru to tylko wzgledy estetyczne. niema to wplywu na zywotnosc lancucha jesli to lancuch o-ringowy, no moze ma jakis znikomy wplyw, ale napewno kupno tych bajerow do czyszczenia drozej nam wyjdzie niz mielibysmy wczesniej wymienic naped. takie moczenie w nafcie wraz ze sciagnieciem lancucha robi sie przewaznie na poczatku i pod koniec sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 kurcze jak bym wiedział ze w tej samej cenie napędy są to bym tego bajeru nie kupował :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 a nie lepiej zdjąć łanuch i go wymoczyć w nafcie? przy tym mozna wyczyscic zebatke zdawcza przeca :) Do tego nie trzeba ściągać łańcucha. niema to wplywu na zywotnosc lancucha jesli to lancuch o-ringowy, no moze ma jakis znikomy wplyw, ale napewno kupno tych bajerow do czyszczenia drozej nam wyjdzie niz mielibysmy wczesniej wymienic naped. takie moczenie w nafcie wraz ze sciagnieciem lancucha robi sie przewaznie na poczatku i pod koniec sezonu Czyli ładnie sobie go rozkuwasz i później zakuwasz znowu? :icon_razz: Powiedz nam, bo nie wiemy :biggrin: A ile razy to robiłeś, bo Twój dorobek motocyklowy domnienam marny :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Czyli ładnie sobie go rozkuwasz i później zakuwasz znowu? :icon_razz: Powiedz nam, bo nie wiemy :biggrin: A może wahacz ściąga :icon_mrgreen: A ile razy to robiłeś, bo Twój dorobek motocyklowy domnienam marny :icon_razz: Też jestem ciekawy :wink: napewno kupno tych bajerow do czyszczenia drozej nam wyjdzie niz mielibysmy wczesniej wymienic naped. Jak zakładałem temat to "ten bajer" był akurat w promocji i kosztował niecałe siedem dych (tyle też za niego zapłaciłem). Myślę że w tej cenie napęd ciężko dostać :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba13 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Ja mój łańcuch raz do roku w czasie pełni księżyca gotuje przez sześć godzin w gęsim łoju (ważne żeby gęś miała sześć miesięcy wtedy najlepszy łój ma ) a na koniec przepłukuje w oleju kujawskim. :P Cytuj Junak dla każdego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot17 Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Się podczepie... CZy gdzieś w Stolicy dostane ten zestaw Kettenmax od ręki?? Pytałem w moto akcesoriach w markach, ale trzeba czekać prawie tydzień... :icon_rolleyes: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Się podczepie... CZy gdzieś w Stolicy dostane ten zestaw Kettenmax od ręki?? Pytałem w moto akcesoriach w markach, ale trzeba czekać prawie tydzień... :icon_rolleyes: Pozdro Tylko brać, w Poznaniu każą czekać do 3 tygodni :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot17 Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Tylko brać, w Poznaniu każą czekać do 3 tygodni :biggrin: No to lipa..trzeba uruchomić pędzelek... :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Smarowanie łańcucha ma na celu konserwacje o-ringow. Smarowanie części metalowych jest zapewnione smarem zamkniętym o-ringami. Serwisówki zalecają używanie oleju silnikowego. Sam stosuje siuwaks w sprayu, ale jedynie z lenistwa. Faktem jest, ze pozostawia on na całym łańcuchu lepką warstewkę, która bankowo bardziej łapie brud niż suchy łańcuch. Sadek Serwisówka do mojego moto zaleca spray a nie olej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 No to lipa..trzeba uruchomić pędzelek... :evil: Nafta, pędzelek albo wspomniany przeze mnie już czyścik z Larssona. I jedno i drugie dobre :lalag: Serwisówka do mojego moto zaleca spray a nie olej... A do mojego olej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi