rafal20099 Posted February 10, 2009 Share Posted February 10, 2009 Witam mam pytanko, niedawno kupiłem Aprilke , przygotowuje ją do sezonu ale nie mam pojęcia jaki olej do takiego motoru wlać :icon_question: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Dudek Posted February 10, 2009 Share Posted February 10, 2009 Włoski motocykl to i włoski olej : 10W50 SF Agip 2 litry. Quote Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal20099 Posted February 10, 2009 Author Share Posted February 10, 2009 dziękuje dobry człowieku :smile: mam jeszcze jedno drobne pytanko ,a mianowicie jak dostać sie ażeby kiedyś by trzeba było zmienić świecę ,czy muszę rozkęcać obudowę czy jest jakiś cwancik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Dudek Posted February 10, 2009 Share Posted February 10, 2009 Najszybciej będzie jak sobie poszukasz manuala i wtedy ograniczysz się do zadawania bardzo trudnych pytań. Quote Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon_R6 Posted February 10, 2009 Share Posted February 10, 2009 Włoski motocykl to i włoski olej : 10W50 SF Agip 2 litry. nie wiem skad Piotr masz dane dotyczace oleju, ja natomiast mialem ten sam silnik w BMW i w servisowce zalecane bylo 20W....i tam wchodzilo 2,3L. Jezeli chodzi o swiece to NGK(cieplote musze poszukac), nie trzeba bylo rozkrecac owiewk aby dostac sie do swiec... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BANANvanDYK Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Serwisówka silnika jakby co: http://www.megaupload.com/?d=15OJC9O6 Były silniki z łożyskami wału korbowego lub panewkami. Aprilia - Rotax 655 5 zaworów, BMW - Rotax 654 4 zawory? Dobrze kojarzę? Quote 7,352 osób lubi to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Dudek Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 nie wiem skad Piotr masz dane dotyczace oleju, ja natomiast mialem ten sam silnik w BMW i w servisowce zalecane bylo 20W....i tam wchodzilo 2,3L. Jezeli chodzi o swiece to NGK(cieplote musze poszukac), nie trzeba bylo rozkrecac owiewk aby dostac sie do swiec... Autodata 2007 strona 7/8 Quote Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal20099 Posted February 12, 2009 Author Share Posted February 12, 2009 Serwisówka silnika jakby co: http://www.megaupload.com/?d=15OJC9O6 Były silniki z łożyskami wału korbowego lub panewkami. Aprilia - Rotax 655 5 zaworów, BMW - Rotax 654 4 zawory? Dobrze kojarzę? hej , tak to napewno ten ,:)wiem tyle że ten silnik jest identyko jak w bm-ce F650 a ile ma zaworów to nie wiem :)myślałem że 4 , a gość od kt go kupiłem wiedział tyle co ja hm może nawet mniej czego nie rozumie , ale w każdym bądż razie dziękuje I pozdrawiam serdecznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baba_zanetti Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 a jest w ogóle Agip 10w50 motocyklowy? Quote 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobilaiz Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Włoski motocykl to i włoski olej : 10W50 SF Agip 2 litry. Dokładnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts