bonopingwin Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Witam. Od jakiegoś czasu śledzę różne fora motoryzacyjne i im dłużej siedzę przy kompie tym większy mam mętlik w głowie. Osobiście jestem "quadowcem" ale od niedawna odpowiadam u mnie w pracy za nową branżę a mianowicie za akcesoria motocyklowe. Od nowego roku zasiądę pewnie na jakiejś sześćsetce... I teraz moja prośba do bardziej doświadczonych rajderów : z poszczególnych działów, którą ofertę wybrać. Kryteria wyboru są proste : musi to być firma ogólnie znana, oferująca produkty ze średniej półki, ogólniodostępne (hi-endy, towary profesjonalne oraz kiepskie firmy odpadają). Nie skupiam się na konkretnym modelu produktu z danej firmy, ale na ogólnym postrzeganiu marki i ogólnej ofercie. Są to firmy które będą u nas wiodące, do których oczywiście mogę dorzucić inne ale już nie w pełnej ofercie I teraz "branże" i moje propozycję : ubiory : MODEKA (ew. Retbike) Kaski Airoh (ew. NAXA, Nolan) buty : brak Rękawice : Modeka opony: ?? Z resztą sobie poradzę typu drobne akcesoria, i inne. Bardzo, bardzo będę wdzięczny za Waszą pomoc w potwierdzeniu mojego wyboru jaki i za każdą Waszą uwagę lub propozycję. Bardzo dziękuję za Wasze posty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skinny500 Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Z tego co piszesz wynika, że nie znasz się na akcesoriach ale mimo to podjąłeś się tego stanowiska... Przysiądź porządnie do tematów, które są na tym forum, a sam zobaczysz które firmy mają dobre opinie, a które fatalne. BTW. Masz wybrać jakimi firmami będzie handlował sklep? Bo tak zrozumiałem ten post (konkretnie"od niedawna odpowiadam u mnie w pracy za nową branżę" mi się tak skojarzyło) Quote Strona | Portfolio | FB Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajc Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Z tego co piszesz i jakie masz plany-to stworzysz kolejny sklep z niczym, w ktorym to obsluga nie ma zielonego pojecia co sprzedaje. Niestety w wiekszosci sklepow motocyklowych zapanowal taki trend. No chyba ze Twoim klientem docelowym maja byc skuterkowcy-to wtedy masz szanse cos sprzedac ;) Czemu wszyscy w Polsce tak lubują sie w tej Modece?Przeciez te ciuchy to zadna rewelacja(ani jakosciowa ani cenowa). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Batman Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 (edited) Ubiory: TSCHUL Kto w końcu zacznie normalnie sprzedawać ubrania tej firmy (tańsza i lepsza niż Ret...)? Kaski: Caberg Edited February 9, 2009 by Batman Quote http://www.moto-batman.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeszua Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 wyszukiwarka jest po prawej u góry, wpisujesz kolejno: kask, kombinezon, kurtka, itd ograniczasz wyszukiwanie do tego działu (wybór z listy) i tematów (ramka na dole). sądząc po treści Twojego zapytania (np. naxa i nolan wymienione jednym tchem), to sporo wiedzy jeszcze Ci umknęło, ile byś nie przeczytał... życzę udanej lektury, bo z takimi wiadomościami to ani siebie dobrze nie ubierzesz na swoją nową er6, ani sklepu nie wyposażysz jsz Quote „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts