Skocz do zawartości

Która firma będzie odpowiednia?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od jakiegoś czasu śledzę różne fora motoryzacyjne i im dłużej siedzę przy kompie tym większy mam mętlik w głowie. Osobiście jestem "quadowcem" ale od niedawna odpowiadam u mnie w pracy za nową branżę a mianowicie za akcesoria motocyklowe. Od nowego roku zasiądę pewnie na jakiejś sześćsetce... I teraz moja prośba do bardziej doświadczonych rajderów : z poszczególnych działów, którą ofertę wybrać. Kryteria wyboru są proste : musi to być firma ogólnie znana, oferująca produkty ze średniej półki, ogólniodostępne (hi-endy, towary profesjonalne oraz kiepskie firmy odpadają). Nie skupiam się na konkretnym modelu produktu z danej firmy, ale na ogólnym postrzeganiu marki i ogólnej ofercie. Są to firmy które będą u nas wiodące, do których oczywiście mogę dorzucić inne ale już nie w pełnej ofercie

I teraz "branże" i moje propozycję :

ubiory :

MODEKA

(ew. Retbike)

Kaski

Airoh

(ew. NAXA, Nolan)

buty :

brak

Rękawice :

Modeka

opony:

??

Z resztą sobie poradzę typu drobne akcesoria, i inne. Bardzo, bardzo będę wdzięczny za Waszą pomoc w potwierdzeniu mojego wyboru jaki i za każdą Waszą uwagę lub propozycję.

Bardzo dziękuję za Wasze posty.

Z tego co piszesz wynika, że nie znasz się na akcesoriach ale mimo to podjąłeś się tego stanowiska...

Przysiądź porządnie do tematów, które są na tym forum, a sam zobaczysz które firmy mają dobre opinie, a które fatalne.

BTW. Masz wybrać jakimi firmami będzie handlował sklep? Bo tak zrozumiałem ten post (konkretnie"od niedawna odpowiadam u mnie w pracy za nową branżę" mi się tak skojarzyło)

Z tego co piszesz i jakie masz plany-to stworzysz kolejny sklep z niczym, w ktorym to obsluga nie ma zielonego pojecia co sprzedaje. Niestety w wiekszosci sklepow motocyklowych zapanowal taki trend. No chyba ze Twoim klientem docelowym maja byc skuterkowcy-to wtedy masz szanse cos sprzedac ;) Czemu wszyscy w Polsce tak lubują sie w tej Modece?Przeciez te ciuchy to zadna rewelacja(ani jakosciowa ani cenowa).

wyszukiwarka jest po prawej u góry, wpisujesz kolejno: kask, kombinezon, kurtka, itd ograniczasz wyszukiwanie do tego działu (wybór z listy) i tematów (ramka na dole). sądząc po treści Twojego zapytania (np. naxa i nolan wymienione jednym tchem), to sporo wiedzy jeszcze Ci umknęło, ile byś nie przeczytał...

życzę udanej lektury, bo z takimi wiadomościami to ani siebie dobrze nie ubierzesz na swoją nową er6, ani sklepu nie wyposażysz

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]