Jump to content

WYMIANA OLEJU

7FIODOR
 Share

Recommended Posts

Witam tak jak w temacie odnośnie wymiany oleju silnikowego mam zalany w swoim moto motul 300v . Olej zmieniłem na początku sezonu 2008 , ale w sezonie 2008 zrobiłem niespełna 800km i teraz moje pytanie .czy konieczna jest wymiana oleju na nowy sezon prawdopodobnie moto będzie też bardzo mało używane tylko jak będe w Polsce na urlopie .

Witam tak jak w temacie odnośnie wymiany oleju silnikowego mam zalany w swoim moto motul 300v . Olej zmieniłem na początku sezonu 2008 , ale w sezonie 2008 zrobiłem niespełna 800km i teraz moje pytanie .czy konieczna jest wymiana oleju na nowy sezon prawdopodobnie moto będzie też bardzo mało używane tylko jak będe w Polsce na urlopie .

z tego co pamietam to jest syntetyk wiec nie ma potrzeby wymieniac go co sezon tylko po przekroczeniu przebiegu kilometrow przy ktorym producent zaleca wymiane(no,chyba ze moto bedzie stalo bezczynnie 5 lat :wink: ).co sezon powinno sie wymieniac 100% mineralne.

• 2 weeks later...

tak to jest pełen syntetyk chciałem sie dowiedziec czy po upływie czasu nawet jak jest zrobione na oleju mało km czy konieczna jest wymiana kazdy olej ma jakis czas w którym zachowuje swoje własciwosci sam juz nie wiem

Edited by 7FIODOR

i tak zrobie zostawie go choc w sezonie 2009 tez pewnie nie bedzie za duzo km zrobionych.

juz mam dosc tych delegacji moto stoi w garazu i sie marnuje jak tak dalej bedzie chyba pomysle o sprzedaży bo szkoda zeby stalo.

wracajac do tematu dzieki wszystkim i lewa w góre...

Edited by 7FIODOR