radekss771 Posted January 29, 2009 Share Posted January 29, 2009 Dziś oglądałem fz6 w ,którym po odpaleniu i delikatnym dodaniu a potem odjęciu gazu jakby stukały zawory. Dźwięk się wydobywał jak motocykl schodził z obrotów. Dodam ,że nie był odpalany od września. Pochodził z 3 min ale nie się nie zmieniło temperatura stanęła na dwóch kreskach i zgasiłem sprzęt. Mam do Was pytanie. Czy coś takiego zdarza się w waszych fz-tkach??? Ewentualnie w innych motocyklach.Dzięki za odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanuszK30 Posted January 29, 2009 Share Posted January 29, 2009 Dziś oglądałem fz6 w ,którym po odpaleniu i delikatnym dodaniu a potem odjęciu gazu jakby stukały zawory. Dźwięk się wydobywał jak motocykl schodził z obrotów. Dodam ,że nie był odpalany od września. Pochodził z 3 min ale nie się nie zmieniło temperatura stanęła na dwóch kreskach i zgasiłem sprzęt. Mam do Was pytanie. Czy coś takiego zdarza się w waszych fz-tkach??? Ewentualnie w innych motocyklach.Dzięki za odpowiedzi bardziej mi to na lancuszek wyglada, moze problem z napinaczem po zimie... pozdr. Quote Mechanika Motocyklowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekss771 Posted January 29, 2009 Author Share Posted January 29, 2009 Janusz może wiesz z jakimi kosztami mogło by się to wiązać?. Co miałeś na myśli pisząc "może problem z napinaczem po zimie"? Napisz proszę coś więcej bo jestem kompletnie zielony w tym temacie a motocykl mi się podoba i zastanawiam się nad jego zakupem :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwy Posted January 29, 2009 Share Posted January 29, 2009 Może być problem z napinaczem lub łańcuchem. Koszt łańcucha ok250zł koszt napinacza200-350zł Plus robocizna jeśli nie potrafisz sam tego zrobić. Przejrzał bym także zawory od razu za jednym razem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam M. Posted January 29, 2009 Share Posted January 29, 2009 Moze to byc rowniez deczko nieszczelny kolektor wydechowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit Posted January 29, 2009 Share Posted January 29, 2009 Najtaniej łańcuch w motopolu od 180zł DID Quote Moto Psycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts