Jump to content

Stukające zawory w Fz6 po dłuższym postoju.

Recommended Posts

Dziś oglądałem fz6 w ,którym po odpaleniu i delikatnym dodaniu a potem odjęciu gazu jakby stukały zawory. Dźwięk się wydobywał jak motocykl schodził z obrotów. Dodam ,że nie był odpalany od września. Pochodził z 3 min ale nie się nie zmieniło temperatura stanęła na dwóch kreskach i zgasiłem sprzęt. Mam do Was pytanie. Czy coś takiego zdarza się w waszych fz-tkach??? Ewentualnie w innych motocyklach.Dzięki za odpowiedzi

Dziś oglądałem fz6 w ,którym po odpaleniu i delikatnym dodaniu a potem odjęciu gazu jakby stukały zawory. Dźwięk się wydobywał jak motocykl schodził z obrotów. Dodam ,że nie był odpalany od września. Pochodził z 3 min ale nie się nie zmieniło temperatura stanęła na dwóch kreskach i zgasiłem sprzęt. Mam do Was pytanie. Czy coś takiego zdarza się w waszych fz-tkach??? Ewentualnie w innych motocyklach.Dzięki za odpowiedzi

bardziej mi to na lancuszek wyglada, moze problem z napinaczem po zimie...

pozdr.

Mechanika Motocyklowa

Janusz może wiesz z jakimi kosztami mogło by się to wiązać?. Co miałeś na myśli pisząc "może problem z napinaczem po zimie"?

Napisz proszę coś więcej bo jestem kompletnie zielony w tym temacie a motocykl mi się podoba i zastanawiam się nad jego zakupem :)

Może być problem z napinaczem lub łańcuchem.

Koszt łańcucha ok250zł

koszt napinacza200-350zł

Plus robocizna jeśli nie potrafisz sam tego zrobić.

Przejrzał bym także zawory od razu za jednym razem.