radekss771 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Dziś oglądałem fz6 w ,którym po odpaleniu i delikatnym dodaniu a potem odjęciu gazu jakby stukały zawory. Dźwięk się wydobywał jak motocykl schodził z obrotów. Dodam ,że nie był odpalany od września. Pochodził z 3 min ale nie się nie zmieniło temperatura stanęła na dwóch kreskach i zgasiłem sprzęt. Mam do Was pytanie. Czy coś takiego zdarza się w waszych fz-tkach??? Ewentualnie w innych motocyklach.Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Dziś oglądałem fz6 w ,którym po odpaleniu i delikatnym dodaniu a potem odjęciu gazu jakby stukały zawory. Dźwięk się wydobywał jak motocykl schodził z obrotów. Dodam ,że nie był odpalany od września. Pochodził z 3 min ale nie się nie zmieniło temperatura stanęła na dwóch kreskach i zgasiłem sprzęt. Mam do Was pytanie. Czy coś takiego zdarza się w waszych fz-tkach??? Ewentualnie w innych motocyklach.Dzięki za odpowiedzi bardziej mi to na lancuszek wyglada, moze problem z napinaczem po zimie... pozdr. Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekss771 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Janusz może wiesz z jakimi kosztami mogło by się to wiązać?. Co miałeś na myśli pisząc "może problem z napinaczem po zimie"? Napisz proszę coś więcej bo jestem kompletnie zielony w tym temacie a motocykl mi się podoba i zastanawiam się nad jego zakupem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwy Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Może być problem z napinaczem lub łańcuchem. Koszt łańcucha ok250zł koszt napinacza200-350zł Plus robocizna jeśli nie potrafisz sam tego zrobić. Przejrzał bym także zawory od razu za jednym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Moze to byc rowniez deczko nieszczelny kolektor wydechowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Najtaniej łańcuch w motopolu od 180zł DID Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi