piotrek3333 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Witam! Mam problem z moja xt jesienia podczas podczas jazdy nagle zdechla i już nie chciala odpalic.Teraz chcialem ją uruchomic i nic...sprawdzilem iskre,świece,ustawienie rozrzadu i dalej to samo,pozostal tylko gaznik ale dolewalem paliwa przed cylindrem i nic.jak troche go pokopie to czuc spaliny.POMOCY!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Rozumiem sprawdzales na innej swiecy? a nie ze iskra jest na wierzchu ale pod cisnieniem moze dostawac przebicia albo zanikac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zalozyles 2 tematy, jeden usuwam, moja rada wymien swiece i czekaj do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3333 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Sprawdzałem na świecy z xt na wszelki wypadek świece zmieniłem,nic to nie dało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
May Queen Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 bezpiecznik? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Wymień świece na NOWĄ. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3333 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 posiadam jeszcze xl 500 i on pali bez problemu na tych świecach! czy jest opcja przestawienia zapłonu(choc wydaje mi sie ze nie) ew. słyszalem o synchronizacji gaźników czy mogło się to popsuc lub sam gaznik. Z takim cudami jeszcze sie nie spotkalem a xt mam zarejestrowany dlatego fajno by bylo jak by jeździł!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 A masz w niej rozrusznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3333 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 robi tylko kopka-ale ladnie łączy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Czyli jeszcze raz - sprawdzałes iskre, i jest ok. Sprawdzałes rozrząd - jest ok. Piszesz ze dolewałes paliwa przed cylindrem....w jaki sposób?? A nie robiłes nic z gaźnikiem....wez go wyciągnij, wyczysc dokładnie.Moze w srodku jest jakas woda co sie mogła wytrącić. Edytowane 28 Stycznia 2009 przez Arni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 cewka zapłonowa. ktoś wyżej pisał. pod ciśnieniem iskra zanika, przy normalnym atmosferycznym będzie iskra. miałem taki problem i ćwiczyłem go długo. okazało się że cewka się wzięła i "obraziła". :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3333 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 (edytowane) Czyli jeszcze raz - sprawdzałes iskre, i jest ok. Sprawdzałes rozrząd - jest ok. Piszesz ze dolewałes paliwa przed cylindrem....w jaki sposób?? A nie robiłes nic z gaźnikiem....wez go wyciągnij, wyczysc dokładnie.Moze w srodku jest jakas woda co sie mogła wytrącić. iskra jest nie mam stroboskopu aby sprawdzic czy w dobrym miejscu ale tego chyba sie nie reguluje. gaznika nie dotykalem a paliwo podalem strzykawka przez gumowy lacznik(jest tam taka zaslepiany otworek) To sie stalo jesienia tylko do tej pory tego nie naprawialem(jechalem przez las i nagle w trakcie jazdy motor zdechl,wygladalo na brak paliwa albo isky)scholowalem go na chate i stal sobie do tej pory.A cewke jutro zabiore do elektryka niech sprawdzi. Edytowane 28 Stycznia 2009 przez piotrek3333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 elektryk sprawdzi Ci cewkę tylko czy masz dane tzn. czy wiesz jaki musi być opór na pierwotnym i wtórnym uzwojeniu cewki. bez danych pomiar będzie nie do odczytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3333 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 elektryk sprawdzi Ci cewkę tylko czy masz dane tzn. czy wiesz jaki musi być opór na pierwotnym i wtórnym uzwojeniu cewki. bez danych pomiar będzie nie do odczytu. Nie znam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 szukaj serwisowki w dziale mechaniki (Dane techniczne i serwisowe) do Twojego sprzęta lub popytaj przez priv np. Pana Piotra Dudka. Powinien wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi