michoa Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) weź to ścierwo co kapie z wydechu polej np na kamień i przypal zapalniczką jak sie zapali to olej z mieszanki jak nie to ze skrzyni (nie wiem jaki masz olej w skrzyni bo np hipol sie nie pali ) skoro oleju w skrzyni ubywa i nie wkręca sie to olej ze skrzyni......... świeca jest czarna sucha czy czarna mokra ?? sory ale ten problem ci sie ciągnie xxx czasu z tegoi co wiem ja bym wziąl i wymienił ten simmering raz jeszcze dla świętego spokoju czemu tego nie zrobisz taki trudny tam dostęp jest czy drogi taki jest ?? rozumiem że nie chce sie rozbierać ale nie masz wyjścia........ może kupiłeś lipny simmering może za słabo włożyłes może gniazdo jest wyrobione nie wiem....... żeby brała olej z połaczenia karterów to musiałoba być dziura chyba żeby tam ciekło,,,,,,,,,jak składałeś silnik to na silikon czy uszczelke czy to + to Edytowane 27 Stycznia 2009 przez michoa Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Ja miałem inny pomysł kilka razy pytał się o wybebeszenie dyfuzora może spieprzył go i teraz jest problem z dopalaniem :). Druga sprawa jeśli świeca jest mokra sprawdź czy listki w membranie dobrze przylegają (napisałem w drugim temacie) Tak jak michoa mówi trzeba sprawdzić co to za olej w ogóle jest. Jeśli nie potrafisz sam sobie naprawić daj to komuś kto będzie potrafił. Kto ci simmering dobierał na pewno taki jaki trzeba ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Druga sprawa jeśli świeca jest mokra sprawdź czy listki w membranie dobrze przylegają (napisałem w drugim temacie) odwrotnie :icon_razz: w silniku z membramą na wlocie płukanie jest tak skonstruowane że gdyby wywalić membrame (lub będzie nieszczelna) to silnik będzie dostawał sporo za ubogą mieszankę bo połowa tego co zaciągnie bedzie sie wracać do filtra powietrza (tak jak w wsk jest) jak nie więcej bo silniki z membramą mają troche innaczej skonstruowane płukanie niż symetryki.........świeca więc by była biała strzelanie w gaźnik itp....... nie pamiętam dokładnie jak przy membramie wygląda płukanie ale jak dobrze pamiętam rysunek teoretyczny to z teori wynika że jakby wyrzucić membrame to wszystko wypluje w gaźnik( w symetryku masz wlot do płuków z lewej i prawej strony silnika tak uogólniając a w membramowym masz chyba z tej strony co membrama bo membrama nie pozwala na powrót mieszanki ta idzie więc w góre kanałem nad tłok) i nawet nie odpali jak jest w praktyce nie wiem :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 witam. dzisiaj wyjalem gabke z filtra powietrza i moto jak nowe. Zobaczymy czy to sie utrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 No to chyba musial byc niezle przypchany ten filtr ze moto powietrza nie dostawal.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 A co z tym olejem ?? Kombinowałeś coś z dyfuzorem przyznaj się :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 tak... Wyjmowalem katalizator z dyfuzora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 No to masz przyczynę lania się oleju z rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 lało sie wczescniej wiec to nie ma nic do rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 5 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2009 witam. jednak moto dalej zle chodzi. Normalnie nie mam juz sil. Bylo dobrze i dalej to samo. nawet bez wkladki w filtrze nie idzie. Nie wiecie co to moze byc. Fajke wymienilem, swiece wymienilem, gaznik wyczyscilem i nic. Gaznik mam bez regulacji wiec skladem sie nie moge bawic. Jedynie obrotami. A własnie czy sruba od wolnych obrotow moze miec jakies znaczenie w tym?? Bo mam wkrecona na maksa. No i w gazniku mam juz wyrobiona przepustnice. To moze miec cos do rzeczy?? Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Tak przez wyrobioną przepustnice zaciąga lewe powietrze ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Ale czy lewe powietrze bedzie powodowalo ze motor nie wkreca sie na obroty?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 To może być tego wina, a bardzo jest ta przepustnica wyrobiona? duże ma luzy w gaźniku? Z resztą z tego co wyczytywałem w innych tematach to lewe powietrze była przyczyną tego że silnik pracował a nie miał siły albo nie wkręcał się na obroty... Dobrze by było jak byś miał na chwile od kogoś inny, sprawny taki sam gaźnik i zamienił na chwile, albo przynajmniej samą przepustnice. Ale wiadomo jak to z takimi sytuacjami bywa, najczęściej nidyrydy ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Tak ponieważ będzie ciągnął powietrze a nie zaciągnie paliwa, będziesz miał bardzo zubożoną mieszanke i nie będzie chodził jak powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aprilia rx 50 Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 No ma calkiem duzy luz tylko to jest ta plasja przepustnica i nie wiem czy ona sie wyrobila czy gniazdo w gazniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi