Skocz do zawartości

Przewody w oplocie

Rekomendowane odpowiedzi

No, ja chyba też będę musiał się przymierzyć, bo podczas inspekcji hamulców zauważyłem, że w jednym miejscu oplot popękał :eek:

pozdr

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)

Spory wachlaz kolorów pozwala dobrać kolor do każdej maszyny.

Ja widziałem ich przewody na targach i na ich stronie - zamówiłem sobie taki jasny chromowany (srebrny). Dostałem zdecydowanie ciemniejszy - na moją reklamację otrzymałem wzór tzw carbon. No i już nie miałem się o co kłócić. Mój jest jasniejszy. Ale zadowolony w 100% to nie jestem - miałem nadzieję na taki jasny jak na zdjęciach.

veni , vidi .... i oczom nie wierzę

Vulcaneria.pl

DajęMuNaZimnym i smażę

No ja też zaszalałem, ale nie aż tak. Zamówione mam i zapłacone już przewody na przód w układzie F, czyli z pominienciem trójnika, bo po co się z nim męczyc, a i koszta mniejsze.

Mam nadzieję, ze dziś, albo jutro listonosz zapuka z paczuszką.

Zamawiałem na www.przewodywoplocie.pl

Co do instalacji, to ten albo przyszły tydzień, wraz z wymianą opon, oleju, filtra itp, itd.

Pozdrawiam

No toż przecież piszę, że taki sam mam układ - dwa przewody na przód, a ten trzeci to do tyłu pójdzie... niby nie chciałem na tył, ale stwierdziłem, że dwudziestoletnie gumiaki to z lekka przegięcie już, a w gruncie rzeczy hamulce to ważna rzecz ;) Trójnik też wywalam. A zamawiałem z tej samej strony, odbierałem kable osobiście w Gdańsku tego samego dnia... o szczegółach się wypowiem jak zainstaluję.

Z montażem się nie spieszę, bo dzisiaj ostre opady śniegu u nas, zdążę przed sezonem to się wymienimy wrażeniami ;)

pozdro.

mam już zamontowanego hela u siebie. dokładnie taki sam układ, czyli F (trójnik out) + 1 na tył.

na razie test był tylko na mokrym przy 0 C, wiec ciężko coś powiedzieć ;)

jak tylko zrobię przegląd i pojeżdżę to napiszę swoje odczucia ;)

KAPD Klub Anonimowych Piratów Drogowych
"Człowiek zbyt poważny jest strasznie śmieszny"

Dzisiaj dostałem paczuszkę z przewodami. Tak się teraz zastanawiam, czy samemu nie pokusić się o zmiane tych przewodów. Czy to jest aż tak trudne?? Robiłbym to pierwszy raz w życiu, ale nie sam, tylko z kumplem, albo ojcem. Co o tym pomyśle sądzicie??

Pozdrawiam

Tak się teraz zastanawiam, czy samemu nie pokusić się o zmiane tych przewodów. Czy to jest aż tak trudne?? Robiłbym to pierwszy raz w życiu, ale nie sam, tylko z kumplem, albo ojcem. Co o tym pomyśle sądzicie??

Witam.

Dwa miesiäce temu zmienialem przewody. Do pomocy mialem ojca . Poszlo szybciej niz myslalem. Jesli masz nowe aluminiowe sruby do przewodöw to sprawdz sile z jakä sie je dokreca.

I spoko.

Pozdro

siła jest napisana w papierach, ale nie mam klucza dynamometrycznego, ale może jakiś załatwię.

To w takim razie sam zabieram sie do roboty.

A i jeszcze jedno, jaki płyn polecacie??

Pierwszy lepszy dot4 sie nada, czy musi byc dedykowany do moto??

ok, mam dot4 firmy bosh, mam nadzieję, że będzie ok, Dzisiaj się za to zabieram z kumplem.

Pozdro i dzieki za odpowiedzi

No i zrobione. Wszystko poszła całkiem sprawnie i przyjemnie :buttrock: . Przeczysciłem trochę zaciski przy okazji i okazało się, że mam rózne klocki hamulcowe :banghead:

Wrażenia jak na razie są takie:

Klamka jest trochę twardsza, mniejsza siła jest potrzebna do zablokowania koła, spokojnie dwoma palcami da się je zablokować, co przy starych przewodach było znacznie trudniejsze.

Dzisiaj szukam i zamawiam jakies nowe klocki i w przyszłym tygodniu wymiana.

Pozdraiam