tjss Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) Witam. Wpadlem na pomysl, by skonstrulowac taki oto wehikul : silnik jawy 350 w ramie etz 150. Moje pytanie do Was: czy jest to mozliwe, wsadzic ten silnik w rame, tylko nie wsadzic byle motor stal, tylko by sie nadawal do jazdy. Czeska jednostka odczula by parenascie kilogramow mniej i napewno by to jakos ladnie i zrywnie chodzilo. Koszt ramy i silnika wynioslby mnie ok 300 zl, a mozna by fajnie pojezdzic ;) Dzieki za informacje, pozdrawiam Edytowane 24 Stycznia 2009 przez tjss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Jak najbardziej się da! Jakiś czas temu takie właśnie połączenie było do kupienia na alledrogo. Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Etka ma kiepską ramę musiał byś ją usztywnić. Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Widzialem kiedys podobny przeszczep. Rama MZ 150 a slinki CZ 175. Cos mi sie wydaje, ze rozmiary karterow i mocowania ma podobne do slinkia z Jawy. W tej konstrukcji pod silnikiem szedl plaskownik, do ktorego za przednie uchwyty byl zamocowany silnik. Za uchwyt w glowicy tez chyba byl zamocowany. Wydech poprowadzony gora. Nawet fajnie sie tym jezdzilo. We dwoch szla na kolo jak R1 conajmniej:crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bicykl Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 CZesc wszystko jest mozliwe jak tylko masz ochoe na zbudowanie takiego pojazdu to czemu nie troche musies wzmocnic rame i bezdie ok. ja teraz buduje trajke na remie i z silnikiem od rometa kadeta zobaczymy co ztego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 (edytowane) ja teraz buduje trajke na remie i z silnikiem od rometa kadeta zobaczymy co ztego wyjdzie :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: Dla siebie, czy dla swojego dziecka ?? Edytowane 18 Lutego 2009 przez Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alonzoo Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 trajka z silnikiem rometa????? idz lepiej na piwko i nie pisz trajka z tego moze wyjsc najwyzej pierdopędka ze sie nieladnie wyrażę zamiast tracic czas i pieniadze przeznacz je na piwko a dobrze sie zabawisz. chcesz jezdzic i byc wysmiewany??? chyba ze budujesz dkla dziecka ale wtedy lepiej wziac jakis chinski automat od skutera albo quada. romety ogary komary i jawki to mopedy a nie material na trike to tak jak z dziwki zrobić królową balu a poźniej się z nią ożenic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 CZesc wszystko jest mozliwe jak tylko masz ochoe na zbudowanie takiego pojazdu to czemu nie troche musies wzmocnic rame i bezdie ok. ja teraz buduje trajke na remie i z silnikiem od rometa kadeta zobaczymy co ztego wyjdzie Łooo. Kolega buduje traję z Rometa, w danych profilu ma wpisane jako moto: WFM Chopper i WFM Cross....:icon_eek: Szykuje się lincz za zbesztanie zabytków motoryzacji. :buttrock: Profanacja! Niech tylko Granat tu zajrzy, będzie jubel. :biggrin: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alonzoo Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 O wielebny Granacie wzywam Cie!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannex Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Odnośnie tematu: po co pakowac silnik Jawy do ramy etz? Przecież zanim ten silnik się wkręci na obroty to 0,5 litra można opróżnić :wink: Jeżeli masz ramę od 150 i chcesz zrobić maszynę do latania po polach/na kole to wstaw tam silnik od Mz ts 250. Nie jest to najpiękniejsze połączenie ale daje rady w zupełności. Jeżeli masz jeszcze oryginalny silnik to ponoć jest jakiś patent na wykręcenie z niego 20 km przy rozwiercie na większy tłok (od Shl M 11). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi