Bruno Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Witam Wczoraj nabyłem Xl 500 r z uszkodzonym modułem. Sprawdzałem Allegro nic takiego nie ma.Mam pytanie gdzie mogę dostać taki moduł, ewentualnie czy jakiś zamiennik od innego moto wchodzi w gre? W ostateczność w grę wchodzi naprawa , znacie kogoś kto potrafi taki moduł naprawić? pzdr Bruno 601794506 Edytowane 18 Stycznia 2009 przez Bruno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 na allegro niedawno był taki używany ale już nie ma może znowu wystawi Jest to raczej trudne do zdobycia moduł MC4 jest inny od stosowanego w starszej XL 500 S i późniejszych XL 600 R, wchodzi w grę tylko ten od XL 500 R. XR 500R posiadały moduł jak w XL500S a potem przeszli na silniki zunifikowane z XL600R tylko o zmniejszonej pojemności więc próba dopasowania z XR odpada. koszt nowego przez www.dwa-kola.pl to 743.44 zł w Niemczech jest na aukcji http://cgi.ebay.de/Honda-XL-500-R-PD-02-CD...1QQcmdZViewItem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruno Opublikowano 20 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 dzięki Teslasim za pomoc, oddałem do elektronika moze coś zrobi. Jezeli nie to bede musiał nabyć na ebay. pzdr. Bruno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebazaz Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) Firma naprawiająca moduły: "Elserwis" Zakład Elektroniki Krzysztof Kruczyk Dane kontaktowe 07-410 Ostrołęka, woj. mazowieckie ul. Gomulickiego 4 tel.: 029 764 28 67 fax.: 029 764 28 67 Sam tego nie sprawdziłem ale podobno zrobili parę modułów lodziom z forum. Warto zadzwonić i zapytać. Pozdrawiam. Edytowane 20 Stycznia 2009 przez sebazaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokodyl Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 oddaj moto do warsztatu chociazby elektryka samochodowego - lepiej aby mial specjalizacje elektronika..... i tam przeprowadz diagnoze czy to oby na pewno CDI....-popadniesz w koszty i na koncu okaze sie ,ze to nie CDI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 No właśnie, nie wiadomo jaką masz sytuację z resztą elementów na pewno tobie albo temu kto to będzie robił przyda ci się ściągnąć z tej strony http://www.hondaxl.it/manuali.htm Pdf-y 76_89_HondaXL400R_XL500R.pdf i 90_100_HondaXL400R_XL500R.pdf są tam wszystkie opory poszczególnych elementów zapłonu jakie można zbadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Z tego co wiem,xl 500 r to rzadkie moto,chyba robili je tylko na rynek austriacki i z częściami może być krucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 XL 500 R na silniku PD05 1985-87 o którym tutaj nie wspomniałem jest rzadkie i robione na rynek Austiacki ale skoro autor tematu nie zareagował źle na podesłany link z modułem do starszego XL 500 R na silniku PD02 1982-85 to on ma właśnie jego. gdyby jednak to był ten PD05 to można by go odpalić na module od chińskiego skutera :bigrazz: a z częściami to problem tylko z cylindrem tłokiem itp bo to był kastrat na podstawie PD03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomb750 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Przepraszam że odgrzewam kotleta ale mam właśnie taki problem."gdyby jednak to był ten PD05 to można by go odpalić na module od chińskiego skutera a z częściami to problem tylko z cylindrem tłokiem itp bo to był kastrat na podstawie PD03" gdzie dostać tłok z pierścieniami do PD05 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi