mauy86 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 czy wydech z sx bedzie pasowal do exc 200 "01?? wie moze ktos?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smove Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 znajdz w internecie albo lepiej katalog przykladowo leo vince, znajdz wydechy do exc i sx, sprawdz numery katalogowe, jezeli te same to bedzie pasic, a jak masz zamiar na jakas niedorobke wymienic to powatpiewam, pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauy86 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 chodzi mi o ryginalne wydechy, nie zadne tuningowe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 zakładając wydech z crosówki do enduraka pogorszysz tylko charakterystyke silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauy86 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 o to wlansie mi chodzilo, no ale wsumie hard enduro niewiele sie rozni od crossowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warstar Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 W wiekszosci wypadkow te super wydechy to wyprute puszki , przelotowe, roznice glownie robia kolektory a nie sama puszka, ktora zrobic to niewielka sztuka i tu nie ma co przeplacac za firme X. Skad inand moim zdaniem wymiana wydechu jak juz to calosci albo wogole, strata kasy lepiej to wlozyc w silnik sam niz puszke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 (edytowane) bedzie pasował :-) ...tak orginał czy też inne tuningowe ... Przeglądając serwisówki zauważyłem ,że 95% podzespołów silnikowych mają te same numery katalogowe ... różnice to tylko wydech i zestrojenie gaźnika (dysze). Przy amatorszczyźnie jaką uprawiam na moim EXC to czy wydech/dyfuzor jest z SX / EXC nie ma dla mnie róźnicy (mówimy o orginałach). Pozdrawiam PS. Po skasowaniu orginalnej końcówki od EXC ... założyłem HGS'a i jest "Si" PS. ..zreszta EXC 200 -- to po prostu rozwiercona 125'tka :-) ... a EXC 300 to rozwiercona 250 'tka :-) -- mówimy o rocznikach 1999-2003 Edytowane 23 Stycznia 2009 przez mucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Można kupić tuningowa ale one tylko zmieniają charakterystyke silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauy86 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Można kupić tuningowa ale one tylko zmieniają charakterystyke silnika na gorsze czy na lepsze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Tuningowe markowe wydechy polepszają charakterystyke, oczywiście mowa o kompletnym wydechu począwszy od cylindra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauy86 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Tuningowe markowe wydechy polepszają charakterystyke, oczywiście mowa o kompletnym wydechu począwszy od cylindra tyle akurat sie domyslam:) ale chodzi mi o wymiane samego tlumika koncowego, czy utrace cos z wlasciwosci badz czy moze cos zyskam?? albo jesli strace to czy bedzie to odczuwalne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 wymiana samego końcowego w dwusuwie mija się z celem, więc albo kupuj cały układ wydechowy albo zostań przy oryginale. a co do osiągów, znajomy założył teraz FMF-a do 250EXC, mówi że duzo lepszy moment obrotowy w dolnym zakresie, pozatym walory akustyczne :) ja mam Akrapovica w 525EXC i różnica miedzy serią jest też potężna, strasznie mocny dół!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 końcówka wydechu od sx 125 do sx200 nie pasuje, inaczej są przyspawane mocowania;/ próbowałem u kumpla bo miał wydech od jakiejś dt. albo mtx. A co do gruchy to nie wiem. Przymierzałem od rocznika 2004 do 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 tyle akurat sie domyslam:) ale chodzi mi o wymiane samego tlumika koncowego, czy utrace cos z wlasciwosci badz czy moze cos zyskam?? albo jesli strace to czy bedzie to odczuwalne?? moze lekko dzwiek się zmieni przy samej końcówce,nic pozatym...kluczowy, elementem jest dyfuzor i on to własnie decyduje o charakterystyce silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 (edytowane) spróbuj dać do zrobienia ten dyfuzor. U mnie w mieście gostek samemu robi dyfuzory, tzn. ręcznie. powinni to robić w każdym zakładzie gdzie robią wydechy do samochodów. Edytowane 31 Stycznia 2009 przez bart90dt125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi