Hajo Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Nie chciało mi się czytać wszystkiego wiec nie wiec czy ktoś juz pisał. Moj brat ubezpieczał samochód na siebie i na swoją dziewczyną, która nie ma prawa jazdy. Musiała odpisać oświadczenie, że nie będzie kierowała tego samochodu, a w razie spowodowania (lub udziału, nie pamietam) przez nią kolizji/wypadku kwota ubezpieczenia nie zostanie wypłacona. Sprawa dotyczy samochodu i braku prawa jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brylu 1989 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 (edytowane) jak kupiłem bandziora nie miałem prawka sam rejstrowałem sam ubezpieczałem (PZU)i to już drugi z rzedu motocykl i nikt o nic mnie nigdy nie pytał tylko ręke wyciągali po składke i oczywiscie niewielką nadwyżke pozdr brylu Edytowane 23 Stycznia 2009 przez Brylu 1989 Cytuj Jawa mustang x 3 --->Wsk 125-->quad hensim 110 ---> Yamaha RD80 --->Gilera Coguar 125---> Jawa TS 350 ---> Suzuki Bandit 600 N ---> KTM SX 450 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Hm... Zwyżka? Powiedzmy że jestem prywatnym przedsiębiorcą mam kat. AB. Chcę zarejestrować na siebie 10 ciężarówek na które nie posiadam kategorii, ale nie będę nimi jeździł. Dostanę zwyżkę??? :banghead: Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciemnocichy Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 (edytowane) Niektóre firmy żądają chorendalnych opłat dla motocykli nawet dochodzących do 2.500 zł. Kiedy po raz pierwszy ubezpieczałem motorek w poprzednim sezonie i dzwoniłem do różnych ubezpieczalni żeby wstępnie zorientować się w ofercie rekord padł ze strony AXA - 4.000 PLN za podstawowe ubezpieczenie... ;) Pan z którym rozmawiałem powiedział że jeszcze się nie zdarzyło żeby ktoś u nich moto ubezpieczył. No raczej mnie to nie zaskoczyło :wink: Pzdr. Edytowane 27 Stycznia 2009 przez ciemnocichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi