Damiano Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witam schodziło mi powietrze z przedniego koła, zdjąłem opone, i zobaczyłem że mam obluzowany wentyl w dętce, teraz pytanie czy da sie to jakoś uszczelnić, bo nie chce wymieniać dobrej dętki. Jeżeli ktoś robił takie eksperymenty prosiłbym o rade co zrobić z tym fantem. :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witam schodziło mi powietrze z przedniego koła, zdjąłem opone, i zobaczyłem że mam obluzowany wentyl w dętce, teraz pytanie czy da sie to jakoś uszczelnić, bo nie chce wymieniać dobrej dętki. Jeżeli ktoś robił takie eksperymenty prosiłbym o rade co zrobić z tym fantem. :bigrazz: obluzowany ? chyba naderwany ? jak naderwany to nic nie zrobisz , detka do wymiany. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Wentyl kręci mi sie w dętce, ale nie wychodzi. Dzisiaj pomyślałem jak to zrobić i wpadłem na pewien pomysł, jak mi się uda to napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Wentyl kręci mi sie w dętce, ale nie wychodzi. Dzisiaj pomyślałem jak to zrobić i wpadłem na pewien pomysł, jak mi się uda to napisze. stary z całym szacunkiem ale tego sie nie naprawia tylko wymienia........ ty masz koło 21 ?? przecież dętka 15 zł kosztuje :rolleyes: zrobisz jakiś drut i przy 70km/h ci gwałtownie zleci powietrze z dętki z przodu zastanawiałeś sie ile i jak długo będziesz leciał jak ci sie moto wywali ?? a może pod czyjeś koła wlecisz ?? zresztą nigdy nie miałes kapcia przy dużej prędkości ??to nie rower że waży 20kg i jedzie 10km/h...... z tym nie ma żartów to jakbyś kleił złamaną ramę super glue...... ale zrobisz jak uważasz......... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
str_18 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Przerabialem to w dr. Poprostu zajedz do wulkanizacji i niech ci wstawi wentyl samochodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Wentyl samochodowy jest szerszy i nie wejdzie w felge, po za tym i tak będzie tylko wstawiony i wątpie aby trzymał powietrze, na razie zrobiłem i trzyma. Zobacze jak postoi dłużej lub gdy przejade kawałek. Chociaż czuje że skończy sie na nowej dętce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Ja miałem kiedyś taki przypadek że w własnej głupoty oberwałęm wentyl a szkoda mi bylo dętki bo miałem tą gruba 4mm. Znalazłem wentyl z większą "podstawą" , wsadziłem do dętki, dałem dużą podkładkę z zewnątrz i mocno skręciłem i skika do dziś :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Dokładnie takie coś chce zrobić. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 jak już zrobisz to nie kontruj wentla na feldze, niech sobie luźno w dziurze siedzi propo strzelenia dętki w enduraku przy 100km/h , ja nawet nie zauważyłem :D Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Zrobiłem tą dętke, tak jak wymyśliłem i jak pisał damian-kmx z tym że wentyl u podstawy i podkładke posmarowałem dodatkowo mocnym klejem, moto stoi już miesiąc, pierwsza jazda zaliczona kilka krawężników pokonałem i powietrze nie schodzi. Więc jak widać nie w każdym wypadku trzeba od razu kupować nowe, oczywiście nikogo nie namawiam do takich napraw, ale u mnie sie sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozi Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Ostatnio zerwałem wentyl w tylnym kole bo nie sprawdziłem czy jest dokręcony. Nawet nie pomyślałem o takim sposobie. :lalag: Jestem ciekawy jak długo ten wentyl wytrzyma. :icon_question: Cytuj Salon Centrum Podłóg i Drzwi Gdynia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi