Wioslarz Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Mam problem ze swoim skuterem. Nie wiem co jest nie tak ale nie mogę go odpalić. Kiedyś jeszcze jesienią jak próbowałem go odpalić to wtedy po kilku próbach w końcu zaskoczył, jednak jak go zgasiłem to już nie odpalił więcej! Teraz znowu zabrałem się za niego i dupa blada nie ma siły. Zacząłem sprawdzać wszystko po kolei ale nie do końca wiem jak! Sprawdziłem iskrę i nie ma jej, ale co dalej sprawdzić i jak to proszę właśnie o pomoc!! Z góry dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 To możne sprawdź sama świece czy jest ok a później dalej po przewodzie fajka cewka. Bezpiecznika moze tez jakiegoś poszukaj gdzieś koło akumulatora musisz przejedz elektronikę jak skuterek długo stał to styki możne gdzieś zaśniedziały od cewki zapłonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 (edytowane) Do sprawdzenia : świeca,fajka,przewód W.N,moduł zapłonu.Najprostrzą sprawą jeżeli nie posiadasz zapasowej świecy czy przewodu byłoby pożyczyć te elementy od kolegi który ma podobny sprawny skuter jeżeli nie masz takiej możliwości pozostaje zakupić w takiej kolejności jak napisałem (od najtańszego) i próbuj raczej odpalić go kopniakiem niż starterem bo przy takiej niemocy aku zaraz siądzie.Skutery z tego co pamiętam mają niewielką pojemność akumulatora (chyba 4Ah) a nie ładowany szybko lubi odmówić posłuszeństwa. Edytowane 15 Stycznia 2009 przez żunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clicowawa Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 1.W gażniku jest albo śróba albo śróba na gumowym przewodzie kierowany do dołu skutera odkręć i spóść starą benzyne z wodą i innymi brudami. 2.naładuj akumulator 3.wymien swiece na swiece irydowa jest drozsza ale warto pali od pierwszego ma lepszą iskre. 4.Dolej benzyny do baku aby benzyna była świerza a nie po całej zimie. I próbój zapalić na poczatku paliwo bedzie musiało dojść do gażnika po spószczeniu starej. Jerzeli nieodpali to gażnik do czyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 przedewszystkim wsadź jakąkolwiek świece i sprawdź iskre (jak nie masz od kogo pożyczyć to kup iskre f95 do wszystkiego sie nada chyba że masz długi gwint ) jak jej nie ma to możesz jeszcze w ciemno wymienić kabel WN cewkomodułu raczej bez sporej wiedzy elektronicznej nie sprawdzisz i koniecznie kop starterem to ma coprawda zapewnie zapłon tyrystorowy iskra więc nie zależy od aku ale rozrusznik na rozładowanym aku może za wolno kręcić Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi