PrzemekB Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Hej. Jeśli macie coś uwiecznione z Waszych wojaży a chcecie się tym podzielić to ten temat jest dla Was. Znaleźliście w sieci filmy o turystyce motocyklowej, drogi widokowe, malownicze miejsca na piknik itp.- wklejajcie tu linki. Jeśli wiecie coś o tych miejscach proponuję pisać kilka słów, choćby o lokalizacji. Jeśli temat się rozwinie, będzie pomocny w planowaniu wojaży. Przykładem może być choćby znana Grossglockner, którą kilka osób przejechało a dopiero po powrocie zobaczyli na filmie w internecie, że można było wjechać na Edelweisspitze :cool: Gdyby film widzieli przed wyjazdem... Dlatego gorąco zachęcam Was do wrzucania tego co macie :buttrock: Żeby zacząć dzielę się tym co mam: MoToHiSzPaNiA - Film pokazuje naszą 1-szą podróż na motocyklu. Jak się okazało dojechaliśmy na koniec Europy :smile: W filmie znajdziecie min. przejazd przez austriacką trasę Grossglockner. Można na nią wjechać (około 18 euro) od miasta Zell am See lub od Winklern. Nockalmstrasse - Bardzo ładna, płatna (ok. 7 euro) trasa widokowa z dużą ilością winkli, które pokrywa asfalt dobrej jakości. Znajduje się w Austrii, w regionie Karyntii. Można wjechać na nią min. w okolicach miasteczka Reichenau położonego na drodze B95 Malta-Hochalm-Strasse - Krótsza i mająca gorsze warunki do szybkiego śmigania niż Nockalmstrasse. Za to o wiele bardziej atrakcyjna widokowo ze względu na tamę. Za wjazd płaci się około 9 euro. Jedyny wjazd znajduje się miasteczku Gmünd in Kärnten położonym na drodze B 99. Dodatkową atrakcją jest bliskość do Nockalmstrasse. Można spokojnie przejechać obie jednego dnia, nawet 2-krotnie :buttrock: Silvretta-Hochalpenstrasse - Podobno jest ładna :biggrin: Wjazd około 10 euro. W każdym razie znajduje się w zachodniej części Austrii. Można na nią wjechać min. od strony miasta Bludenz leżącego przy autostradzie A14 Ale żeby nie było, że wszystko już widzieliście, dorzucam nowy filmik :bigrazz: Passo dello Stelvio -Znajduje się w północnych Włoszech tuż przy granicy z Szwajcarią. Jak dla nas królowa alpejskich przełęczy :lalag: Żadna inna nie dostarczyła takich widoków i adrenaliny jak ta, szczególnie podczas zjazdu. Można na nią wjechać (za free) min. od strony miasta Bormio i tą stronę polecamy. Dlaczego? Po filmie może podzielicie nasze zdanie. To na razie tyle. :flesje: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aygor Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Nawet nie wiesz ile przyjemności mi sprawiłeś tymi filmami. Szczególnie, że zima, mróz i śnieg. Sam też jeżdżę po Europie i miło jest obejrzeć niektóre znane zakątki. Niestety z naszych wyjazdów mamy przede wszystkim zdjęcia i wspomnienia na całe życie. Jeśli zaś chodzi o montaż filmów to naprawdę dobra robota i pewnie niewielu wstawi tu swoje, chociaż bardzo bym chciał! Pozdrawiam i poproszę o jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Jeśli zaś chodzi o montaż filmów to naprawdę dobra robota i pewnie niewielu wstawi tu swoje, chociaż bardzo bym chciał! Też bym chciał i nie musi być zmontowane. Chodzi o to żeby coś zobaczyć nowego bo może być to pomocne. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Najlepszy czas na filmy i plany na sezon. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERY Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) http://www.vimeo.com/2815223 Te widoki zapieraja dech w piersi. Nie mam mysli samobojczych, depresji i ogolnie wszystko ze mna w porzadku :), ale gdyby jakas wyzsza sila zapytala mnie jak chce umrzec, bez wachania powiedzial bym ze na motocyklu, w tym miejscu. A na pytanie, czy wiem jak wyglada raj, jako odpowiedz pokazal bym ten film. Edytowane 14 Stycznia 2009 przez JERY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTBlackbird Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Ekstra filmiki, przydadzą się przy planowaniu trasy na ten rok. Mam nadzieję że chociaż w małej części zobaczę to co Wy. Pozdrawiam i życzę kolejnych tak ciekawych wojaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandzior Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Super temat! Podaj jak możesz więcej informacji o Chamonix i generalnie Alpach francuskich (ewentualnie wklej link jeśli to gdzieś opisywałeś) Generalnie planuję (gdy się tylko kości dobrze pozrastają) przejechać Niemcy i wbić się do Szwajcarii z zachodniej strony Morza Bodeńskiego, dalej Lucerna - Martigny - Chamonix - Susa - poprzez Col de la Bonette do Monaco - Nicea - Grand Canyon du Verdon - Grenoble - Genewa - Berno - Zurych i powrót niemieckimi autostradami zwykle bez ograniczeń :icon_biggrin: Jakie sugestie co warto, a co trzeba zobaczyć w tej okolicy? Widzę że na najwyższym Bikerpoint Przemku mieliście gorszą pogodę ode mnie; za to aurę przy Grosglocknerze podobną. Filmów niestety nie kręciłem, jedynie krótkie mpg'i aparatem cyfrowym z jazdy po Alpach, które wrzucę jeśli ktoś chce to zobaczyć (jak znajdę gdzie - testował ktoś bikepics video?) PS szacun za montaż Edytowane 14 Stycznia 2009 przez Bandzior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar27 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Rewelacja!Poprostu brak słów! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazzi Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 trasy swietne lecz montaz to kosmos :clap: wyraznie widac ze kazdy nastepny film jest lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Migus Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Witam szacuneczek dla was za takie wyprawy sa rewelacyjne. Mam proźbę co można zobaczyć w dzien może dwa tak u nas w TRUJMIEŚCIE. Za propozycje bardzo dziekuje. Do zobaczenia na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Podaj jak możesz więcej informacji o Chamonix i generalnie Alpach francuskich (ewentualnie wklej link jeśli to gdzieś opisywałeś) Generalnie planuję (gdy się tylko kości dobrze pozrastają) przejechać Niemcy i wbić się do Szwajcarii z zachodniej strony Morza Bodeńskiego, dalej Lucerna - Martigny - Chamonix - Susa - poprzez Col de la Bonette do Monaco - Nicea - Grand Canyon du Verdon - Grenoble - Genewa - Berno - Zurych i powrót niemieckimi autostradami zwykle bez ograniczeń :icon_biggrin: Jakie sugestie co warto, a co trzeba zobaczyć w tej okolicy? Super wyprawa się szykuje :buttrock: Jednak wolałbym żeby w tym temacie nie robić bałaganu bo nadal mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto dorzuci jakiś filmik z wakacji lub chociaż jakiegoś linka pleeeease :bigrazz: . Zapytaj w osobnym temacie a pewnie nie tylko ja coś Ci skrobnę bo do Hiszpanii to jest co oglądać :) EDIT: nie zauważyłem, że już to zrobiłeś :) :lalag: Mam proźbę co można zobaczyć w dzien może dwa tak u nas w TRUJMIEŚCIE. Za propozycje bardzo dziekuje. Do zobaczenia na drodze. Proszę Cię o to samo co kolegę Bandzior`a. P.S. Na PW Ci odpowiem. Pozdro Edytowane 21 Stycznia 2009 przez PrzemekB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fosfoor Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 MISTRZOSTWO!! Mam pytanie. Filmowaliście z reki, czy kamera była przymocowana do kasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 MISTRZOSTWO!! Mam pytanie. Filmowaliście z reki, czy kamera była przymocowana do kasku? Asia trzyma aparat w jednej ręce a kamerę w drugiej. Wszystko filmowane z ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Przemek - naprawde super :D zazdroszcze:) Chciałbym sie zapytać Ciebie, w jakim programie montowałeś te filmiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 w jakim programie montowałeś te filmiki? Canopus Edius Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi