Hondziak Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 WItam mam honde mtx 80 z kitem malossi 110 mam taki problem ze na kazdym biegu czy na zimym czy na ciepłym silniku gdy dojdzie do 4 tys obrotów motor zaczyna tak chodzby pierdziec i dalej juz nie ciagnie....dzieje sie tak na kazdym biegu mieszanke leje 1:25 olej do paliwka leje castrol 2T juz prubowalem regulowac gaznik ale nic z tego jak wiecie coto moze byc yto prosze o odpowiedz....z góry dzieki...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Sprawdź kolor świecy, jak czarna sadza to znaczy że masz źle wyregulowany gaźnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowal_1992 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Ja bym obstawiał na zbyt bogatą mieszanke. A mocno ci kopci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hondziak Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Kolor swiecy jutro sprawdze...Kopcic to prawie wcale kopci no troszke kopci wiadomo jak to 2T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Pierwsze co to dajesz za duzo oleju, bo do takich maszyn sie leje 1/40, no moze 1/35 ale nie wiecej. 1/25 to ogar na dotarciu bierze... pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hondziak Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 :banghead: ale ze mnie cwok dzieki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek09 Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 jak włożyłeś tam ten tłok od mz to i tak cud że to chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 a dozownik masz odpięty ?? czy robisz jeszcze 1:25 +dozownik :D ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hondziak Opublikowano 15 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Eloo...Jak by co to tamniema tłoka od mz byłem u olek motocykle i mi dopasowali taki jak byl orginalny tłok ...Dozownik jest odpiety i leje tylko do bezyny olej... PS. Juz znam przyczyne silnik dostawal za malo powietrza jak zdjałem filtr powietrza to chodzi zarąbiscie tylko teraz jezdze z filtrem ale bez tej pokrywy z niego moze macie jakis sposób zeby jezdzic z kąpletnym tym filtrem tak zeby dostawal duzo powietrza juz regulowalem srubka od mieszanki i od obrotów i nic nie pomogla z gury dzieki!!!;D Pozdrawiam Mateusz P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek09 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Eloo...Jak by co to tamniema tłoka od mz byłem u olek motocykle i mi dopasowali taki jak byl orginalny tłok ...Dozownik jest odpiety i leje tylko do bezyny olej... PS. Juz znam przyczyne silnik dostawal za malo powietrza jak zdjałem filtr powietrza to chodzi zarąbiscie tylko teraz jezdze z filtrem ale bez tej pokrywy z niego moze macie jakis sposób zeby jezdzic z kąpletnym tym filtrem tak zeby dostawal duzo powietrza juz regulowalem srubka od mieszanki i od obrotów i nic nie pomogla z gury dzieki!!!;D Pozdrawiam Mateusz P. jak widzisz masz cylek 110 więc normalny filtr zapewne nie poda tyle powietrza co trzeba, dobrym rozwiązaniem jest kupieniem stożkowego filtra polini, z gąbki obudowanego plastikiem, na mieloch.pl na przykład, bardzo dobrze filtruje i ten dźwięk :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 a kiedy był wymieniany/czyszczony filtr ?? jak widzisz masz cylek 110 więc normalny filtr zapewne nie poda tyle powietrza co trzeba, normalny filtr jest w stanie ,,zasilac'' mz etz 250 wiec 110 napewno podoła..... a jak nie za 6 zł masz filtr od malucha zasila silnik 600 napewno da rade tylko trzeba obudowe przerobić ty masz 80r2 czy 80c ?? w 80r2 filtr jest taki sam jak w 80c cztyli pod siedzeniem taka jedna warstwa gąbki w puszce ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Sproboj bez filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hondziak Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 A więc tak...jak prubowałem bez filtra to zarąbiśćie chodz tylko szpetnie dla mnie to wyglada bez filtra:Dmam 80c bez tarczy z produ...chłodzona powietrzem kupie ten stozkowy filtr i zobacze ... narazie jeżdze bez tej klapki z filtra ale te eecho i ten głos mnie dobija jak jezdze....filtr jest przy gazniku...pod siedzeniem jutro cos pokombinuje jak cos to dam znac !Pozdrawiam Mateusz P. Dodam jeszcze że w moim filtrze nie ma zaddnej gąbki tylko do gaznika idzie taka rurka z gaznika a w filtrze jest wyjieta...jak cos to dam znac Pozdrawiam Mateusz P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Sprobuj mi tylko kupic jakis stozkowy bubel z allegro to przyjade i Ci nakope. po pierwsze- ZADNYCH stozkow! nie do enduro, to chyba logiczne. Chyba ze Cie stac na wymiany tloka co sezon. Kup normalny, nowy filtr powietrza, zdaje sie ze tam jest gąbka. możesz wiec wymienic sam wklad, badz jesli bardzo chcesz to ograniczyc sie do wymycia starej w cieplej wodzie z ludwikiem i nasaczenia olejem do 2T. po tym zabiegu metoda prob i bledow robisz coraz wiecej dziur w gornej czesci obudowy. drastyczny sposob, ale tylko to sie da. no chyba ze podlozysz cos zeby nie skrecic obudfowy do konca i zeby dostawalo sie "lewe" powietrze. Wazne zeby do gaznika szlo czyste powietrze. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek09 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 przecież nie każdy stożek to bubel, za 80zł już można mieć fajny filtr,a Hondziak napisał że dostaje za mało powietrza więc ot i przyczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi