Tbar Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Ja narazie z najestetyczniejszych i niestety najdroższych znalazłem http://www.motobagaz.pl/schematy/motech/gpt_01_277_101_s.pdf pzdr600 aa teraz to juz pzdr 1000 :D cześć, I to wydaje mi sie najlepsze rozwiązanie (plus oryginalne boczne hondy) biorąc pod uwage estetykę... uchwyty dla pasażera pozostają oryginalne i to jest to! Centralny stelaż Hondy jest pancerny jeśli chodzi o wygląd natomiast na pewno jest bardzo wytrzymały - można na nim usiąść i się nie powinien urwać - poza tym jest wyposażony w ruchomego plate'a, który przesuwa się wraz z kufrem w lewo lub prawo - ma to pomóc podczas zakrętów. Nie wiem na ile jest to pomocne ale może sie przydaje...? więc jak komuś zależy na solidnym mocowaniu top casu to polecam - jednak te uchwyty.... są jak dla mnie nie do przyjęcia! Oryginalne boczne stelaże są bardzo ładne i w porównaniu z tym co pokazał Zbycho (przepraszam Cię Zbychu) to ze 3 razy mniej rzucają się w oczy. Jak będę miał chwilę to zapodam jakąś fotkę. Pozdr Tbar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Yo! H&B najsliczniejze nie sa, ale bardzo solidnie trzymaja kufry :). A poza tym mialem juz komplet bocznych kufrow H&B jak kupilem CBF, wiec najbardziej oplacalne bylo dokupic do nich stelaze. Za inne rozwiazanie zaplacilbym przynajmniej 2x wiecej (nowe stelaze + nowe kufry). Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daszek Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Właśnie wróciłem z wakacji, to jak? Może mały zlocik? Piątek po południu o 18 przy kolumnie Zygmunta? Nie ukrywam, że zależy mi przed kupnem cebeefki opatrzeć i pogadać co i jak :) Cytuj zdroofko Daszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roblove Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Właśnie wróciłem z wakacji, to jak? Może mały zlocik? Piątek po południu o 18 przy kolumnie Zygmunta? Nie ukrywam, że zależy mi przed kupnem cebeefki opatrzeć i pogadać co i jak :) HEJ. To może bardziej "romantyczne" miejsce, sprawdzone: Zalew Zegrzyński - Nieporęt z W-wy na moto 15 min . Nowa plaża, wygodny parking, no i pyszna rybka. Polecam bo miejsce bardzo sympatyczne tłumnie odwiedzane przez 2 kółka a sam też często tam bywam. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
match Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Witam! Zbyhu dzieki za fotki jakoś nieobecny bylem przez ost kilka dni. Całkiem niezły ten stelaż H&B pod kufer centralny! myślę że dał by rade z orginalnymi kuframi.... co do pomuysłu który rzuciłem w ost moim poście to obawiam się że jednak się nie sprawdzi jako ze orginalne kufry maja tuleje dystansowe i ten bagażnik również je ma i że jak to wszystko dodamy to śruby będą miały chyba z 10-10 cm a to już mi lekko śmierdzi jeżeli chodzi o sztywność mocowania... będę walczył i dam znać co wykombinowałem pozdr i dzieki za fotki jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tbar Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Są dwa rodzaje fabrycznych kufrów bocznych do CBF? Jaką mają pojemność jedne i drugie? cześć Kupowałem CBFa w zeszłym roku i w katalogu były 2 rodzaje kufrów bocznych 29l i 33l. CBF1000T sprzedawany był od razu z tymi większymi. Więcej znajdziesz tutaj: http://autowitolin.pl/pdf/honda_motocykle_...esoria_2008.pdf pozdr Tbar Ps. Myślę że tymi mniejszymi to nie ma co sobie głowy zawracać i od razu mysleć o tych większych - na pewno kask integralny się w nich zmieści - sprawdziłem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bori Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 (edytowane) Ja zamowilem te miejsze ale przyszly wieksze i tak juz zostalo. W sumie dobrze wyszlo. Motocykl nie staje sie krowa i dalo rade w budapeszcie w korkach sie przeciskac. Fajnie ze wchodza troche pod motocykl. Co prawda kufer nie jest wtedy pudelkiem i trzeba umiejetnie go pakowac. Edytowane 12 Sierpnia 2009 przez bori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daszek Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 HEJ. To może bardziej "romantyczne" miejsce, sprawdzone: Zalew Zegrzyński - Nieporęt z W-wy na moto 15 min . Nowa plaża, wygodny parking, no i pyszna rybka. Polecam bo miejsce bardzo sympatyczne tłumnie odwiedzane przez 2 kółka a sam też często tam bywam. pozdro Mi pasuje, to co, o 18-tej? Cytuj zdroofko Daszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daszek Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 To może w niedzielę o 16-tej nad Zalewem? Cytuj zdroofko Daszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoivan Opublikowano 20 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Witam Reanimowałem swoją full owiewkę , lakier niestety nie wyszedł idealnie ale i tak jestem zadowolony , motong wygląda ciekawiej . Lada dzień stuknie 7 kkm i chwalić Boga wszystko cacy . Najdłuźsza trasa to 550 km po polskich drogach , pogoda nie rozpieszczała , CBFka spisała się celująco . A co u kolegów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daszek Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 A co u kolegów ? Złamany obojczyk po wypadku :rolleyes: Więc na spotkanie już nie nalegam :wink: Cytuj zdroofko Daszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa4 Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 sie jezdzi jak sie moze;] straszna cisza w temacie naszego sprzeta byla... osobiscie wczoraj "polknalem;] 480km - zawitalem na impreze MC Route19-milo, sympatycznie, ale przede wszystkim.... pogoda dopisala.\ do czwartku wokol komina a potem na Rajd Felkowski. Cytuj sowa czyha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoivan Opublikowano 20 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Złamany obojczyk po wypadku :rolleyes: Więc na spotkanie już nie nalegam :wink: Na moto? Szybkiego powrotu do zdrowia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa4 Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Złamany obojczyk po wypadku przykra sprawa, chociaz dobrze ze wiecej obrazen nie ma? a fazerek jak? zdrowia zycze p.s.pij piwo druga reka;] Cytuj sowa czyha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Yo! A u mnie moto przekroczylo 48kkm i juz jestem po drugiej regulacji zaworow. Napinacz rozrzadu w polowie drogi. Bylem na CBF we wrzesniu w Alpach. Padlo 3356km, z czego 1291km na raz w drodze powrotnej do domu. Podnozki po obu stronach poprzycierane :). W drodze do domu z Alp, na austriackim paliwie, przy przelotowej 120km/h i sporym bagazem - moto spalilo 4,6l/100km co jest moim rekordem :]. Fabryczny akumulator wyzional mi ducha pare dni temu. Zgon przyszedl nagle, jak sraczka :]. Przez cale Alpy bylo cacy, po powrocie, po dwoch dniach stania - moto juz nie zapalilo - nawet rozrusznik nie zakrecil. Kupilem nowy z Varty w technologii AGM - jak polecil mi Adam M. Zobaczymy ile wytrzyma... Jeszcze troche smigania w tym sezonie planuje, wiec mysle, ze 50kkm przekrocze w tym roku :). Pozdro PS http://zbyhu1.republika.pl/moto/test.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi