Skocz do zawartości

CBF 1000 ABS

Rekomendowane odpowiedzi

Ponawiam pytanie!

Przyszła pora wymiany klocków hamulcowych. Na jakich jeździcie i jakie polecacie? Myślałem o ferodo ST lub SBS HSi LS czy może lepiej zamiast sinterowych normalne HF? Czy może polecacie innej firmy:icon_question:

hej, chlopaki jak z ta zebatka? i zbyhu jak z szybka?

Ja zębatkę zmienię na większa ale przy wymianie napędu. Byłem w serwisie Hond-Plaza, Warszawa ul.Malowniczej i wymienią mi za 80-100 zł bez utraty gwarancji. Mechanik mówił, że może trzeba będzie coś tam delikatnie podszlifować ale już to robił. Trzeba tylko kupić zębatkę i tu nie do końca jestem pewien jaką bo oficjalnie w katalogach do tego modelu nie ma 17" A szybę to ja mam Givi i na razie z nią jeżdżę. Ostatnio jeździłem trochę z plecaczkiem i narzekał mi że mocno wieje. Tak sobie myślę, że struga powietrza idzie po moim kasku i daje prosto w pasażera. Więc niewykluczone że ze wzgledu na plecaczek. przy jeździe we dwójkę Orginalna Hondy byłaby lepsza

pozdr.

Widurek

Yo!

No czytalem duzo dobrego o zakladaniu zebatki 17 na przod. Sam o tym myslalem, ale jakos nie zrealizowalem.

Co do szyby z Viadra. Glosniej, choc troche spokojniej od wiatru. Ja wrocilem do oryginalnej szyby, a ta z Viadra moge odstapic za 60zl.

Pozdro

pojawilo sie u nas "przedluzenie " blotnika:)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1053933358

BTW:

szukam (celem nabycia droga kupna)

dolnej półki do cbf1000 z '06.

moze ktos co gdzies jakos?

bo mozliwy termin dostalem na 25 czerwca;((

pees.

2 miesiace sezonu jak psu w dupe

sowa czyha

(pojawilo sie u nas "przedluzenie " blotnika)

Hej

To jet to samo co kiedyś miałem dla wszystkich kupić ! (przynajmniej na zdjęciu ). Ostatnio dużo jeździłem przy bardzo kiepskiej pogodzie i tak mi się dało we znaki błoto wylatujące spod zegarów, że postanowiłem odrazu to cacko kupić. Puszczam przelew i jak przetestuję to podzielę wrażeniami.

pozdr.

Widurek

... zrobilem gniazdko 12v na kierownicy, jestem w trakcie robienia stalego zasilania gpsu(sporo kabla bo robie bezpieczniki w zadupku... - nikt mi prundu kradl nie bedzie :icon_twisted: ) i jeszcze stelazyk na nawigacje ale to z pomoca znajomego mechanika :)...

Cześć!

Ja zasadniczo polecam (bo sam używam;)) kupno gotowego zestawu gniazda do zapalniczki wraz z bezpiecznikiem do samodzielnego montażu np to:

http://www.moto-akcesoria.pl/gniazdko-zapa...otocykla,p,8057

i włożenie tego pod siedzenie. Znalazłem tam dobre miejsce i do ramy przymocowałem. - nie zamoknie, nikt prądu nie ukradnie, a kabel do tel lub gps można sobie przeciągnąć do przodu i np w tank bagu urządzenie trzymać (pod szybą oczywiście) lub na stelażu.

Mam pytanie z innej beczki. Przeglądając instrukcje do naszego moto dojrzałem, że przeglądy okresowe (oczywiście lista czynności zal od przebiegu) mają odbywać się co 6000km lub co 6 miesięcy (po 6, 12, 18, 24 miesiącach) w zal od tego co nastąpi wcześniej. O ile 6000km rozumiem to czy pół roku to nie jest "nadgorliwość"? Myślałem że powinno być co rok... i chyba straciłem gwarancję na moje moto nie dotrzymując warunków gwarancji czyli terminów przeglądów. Czy tylko ja jestem w takiej sytuacji? Serwisujecie swoje moto co pół roku?

Pozdr!

gotowe gniazdo zapalniczki mam, na kierownicy, bezpiecznik tylko zmienilem z zestawu na porzadniejszy, gumowany, i troche kabla dodac musialem zeby do zadupka kabel puscic. drugie gniazdko, lacznie z ladowarka w owiewce schowane, zabezpieczone przed woda, tak ze tylko kabel do ladowania gpsu wystaje - tez czymadelko na bezpiecznik gumowane i w zadupku sa oba :) jak narazie sie sprawdza :)

gotowe gniazdo zapalniczki mam, na kierownicy, bezpiecznik tylko zmienilem z zestawu na porzadniejszy, gumowany, i troche kabla dodac musialem zeby do zadupka kabel puscic. drugie gniazdko, lacznie z ladowarka w owiewce schowane, zabezpieczone przed woda, tak ze tylko kabel do ladowania gpsu wystaje - tez czymadelko na bezpiecznik gumowane i w zadupku sa oba :) jak narazie sie sprawdza :)

no tak, tylko, że jak z tego nie korzystasz to jeździsz z tymi bebechami na wierzchu- -chyba że to jakoś demontujesz po wycieczce?

A gniazdo w schowku pod siedzeniem zamykasz i bezpieczniki nawet oryginalne zostawiasz bo tam przeważnie sucho jest... co kto woli.

Na razie!