Skocz do zawartości

Turystyczne Ducati

Rekomendowane odpowiedzi

Po rozmowach z doświadczonym jeźdźcami gł. z Włoch większość mówi,ze najlepszy silnik w serii ST to ten w ST3 czyli przerobiony silnik z ss1000 z trzema zaworami na cylinder i chłodzeniem cieczą. Podobno ma najlepsze cechy 2 - 4 zaworowca.

potwierdzam slowa Presidente :flesje:

silnik ST3 jest zajebisty, bardzo elastyczny i bardzo dynamiczny, czuly na ruch manetki,

przy tym bardzo oszczedny, spoko miesci sie w 5ciu litrach a zeby dojsc do 6ciu trzeba go mocno krecic,

duuuuuuza frajda :icon_mrgreen:

To juz jasne jest dlaczego ktos od Was zrezygnowal z zamowionych miejsc :bigrazz: . Szerokiej drogi :crossy:

Jaca, ja nie rezerwowalem i nie rezygnowalem :notworthy:

bedzie pewnie jeszcze okazja do spotu,

zaluje Golubia bo to rodzinne strony mojego dziadka no ale w termin nijak nie moglem

sie wpasowac :(

pozdro :flesje:

witam,mam pytanie na temat wymiany paska rozrzadu. wiele sie o tym pisze ale moze ktos powiedziec ile kosztuje kpl.paskow razem z wymiana? mam wprawdzie japonczyka (ale v-ke)ale jestem fanem ducati i czasem mysle o czyms wygodniejszym czyli czyms z seri st. pozdrowienia

Ja w ubiegłym roku do mojego ST4S kupowałem paski za 300pln za komplet,a wymiana to tak prosta sprawa że nie warto jeździć z tym po serwisach ale w ubiegłym roku za wymiane w Poznaniu powiedzieli mi 200pln od sztuki czyli w sumie taki zabieg 700pln + koszty dojazdu.Obecnie Ducati podniosło dość znacznie ceny części i z tego co się oriętuje to paski do mojego to już ponad 500pln.Ale jeśli byś się decydował na zakup ST2,ST3 to koszt takich pasków jest mniejszy gdyż w nich jest po jednym wałku rozrządu przez co paski są krótrze i tańsze.A instruktarz do wymiany pasków znajdziesz na www.youtube.com robi się to w kilka minut bez posiadania specjalistycznych nażędzi

EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737

A ja znalazłem coś podobnego do paska 93 zębowego- trza by było tylko sprawdzić czy profil i rozmiar zęba taki sam - Nissan Micra 1,2 rocznik 1982-1988 wg specyfikacji Bowden nr: QTB415 93 x 3/4 , trza by dostać do porównania takoj paseczek- sprawdzilibym i po krzyku...ma kto dostęp do szrotu autowego coby dany element sprawdzić... Pozdr. Janek.

Edytowane przez jannikiel

Ja w ubiegłym roku do mojego ST4S kupowałem paski za 300pln za komplet,a wymiana to tak prosta sprawa że nie warto jeździć z tym po serwisach ale w ubiegłym roku za wymiane w Poznaniu powiedzieli mi 200pln od sztuki czyli w sumie taki zabieg 700pln + koszty dojazdu.Obecnie Ducati podniosło dość znacznie ceny części i z tego co się oriętuje to paski do mojego to już ponad 500pln.Ale jeśli byś się decydował na zakup ST2,ST3 to koszt takich pasków jest mniejszy gdyż w nich jest po jednym wałku rozrządu przez co paski są krótrze i tańsze.A instruktarz do wymiany pasków znajdziesz na www.youtube.com robi się to w kilka minut bez posiadania specjalistycznych nażędzi

dzieki. duzo slychac narzekania na ten temat a jak zwykle strach ma wielkie oczy no chyba ze ktos duzo jezdzi ale wtedy i tak jest duzo wydatkow i to z kazdym motocyklem . pozdrowienia dla brzeczacych i dudniacych

No właśnie najwięcej n/t awaryjności Ducatów wypowiadają się Ci którzy nawet na oczy nie widzieli, albo mają sporadyczny kontakt i mają chroniczną do Ducatów awersję z powodów np. że ich ulubiony i wyznający podobne poglądy Twinkiwinki nie wygrał tym razem ze Stonerem, albo że ich 1000 cm pojemności - Monster 400 objechał hahaha...a wystarczy przejrzeć Dział Mechaniki ile jest zepsutych Ducatów i na co najczęściej cierpią...

a widziałem, wczoraj ładnego ST2 na Motobazarze w Warszawie, co prawda koników ma niewiele, ale śmiganka na 2 osoby fajna... Pozdr. Janek Desmoquatrro.