darope Posted December 24, 2008 Share Posted December 24, 2008 (edited) Witam, mam harleya sportstera 2005 rok z alarmem. Kiedy nie włączam zapłonu alarm mogę dezaktywować najwyżej na 30 sekund (dwuklik pilotem). Nie wiecie może jak wyłączyć to na dłużej? Czasem po prostu mam ochotę na nim posiedzieć (dopiero go kupłem;)) i nie mogę bo zaraz włącza się z powrotem alarm. Próbowałem już różnych kombinacji pilotem i nie wiem jak to zrobić. Pozdro! Edited December 24, 2008 by darope Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapiszon Posted December 24, 2008 Share Posted December 24, 2008 Przełącz alarm na tryb serwisowy. Możesz wtedy transportować motocykl na lawecie,myć naprawiać itd. Jeżeli dobrze pamiętam to robi się to tak: - odblokuj alarm - załącz zapłon stacyjką - naciśnij przycisk pilota i trzymaj aż kierunkowskazy i sygnał alarmu dadzą 3 sygnały - szybko wyłącz zapłon stacyjką - naciśnij pilota i trzymaj aż znowu usłyszysz 3 sygnały - puśc pilota. Masz załączony tryb serwisowy. Każde włączenie zapłonu lub użycie pilota kasuje tą funkcję! Kapiszon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zakwas Posted December 24, 2008 Share Posted December 24, 2008 Jak się domyślam motocykl z UK i alarm datatool, trzeba zrobić jak kolega wyżej napisał ale wtedy on głośno pyka co kilka sekund . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darope Posted December 24, 2008 Author Share Posted December 24, 2008 Wielkie dzięki! Zadziałało i o dziwo po operacji nic nie pyka... przynajmniej przez te kilka minut, które przy nim posiedziałem ;). Alarm załączyłem znowu i czekam do sezonu. Alarm podobno oryginalny, zresztą na pilocie jest znaczek Harleya, ale nie znam się na tym. Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtas69 Posted December 26, 2008 Share Posted December 26, 2008 Może wiecie czy każdy sport z 2005 roku ma alarm czy montuja go indywidualnie w fabryce?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pompka Posted December 26, 2008 Share Posted December 26, 2008 Może wiecie czy każdy sport z 2005 roku ma alarm czy montuja go indywidualnie w fabryce?? Nie każdy. Można było kupić motocykl bez alarmu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszwla42 Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Każdy model europejski ma w alarm salonowo ( przynajmniej od 2006 ) W Usa jest to opcja ( za dopłatą ) :bigrazz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darope Posted April 27, 2009 Author Share Posted April 27, 2009 (edited) Wiecie jak wyłączyć samoczynne aktywowanie się alarmu po wyłączeniu motoru? Podobno jest sposób i podobno nawet można zmienić czułość tego alarmu. Może ktoś z was to robił? Pozdrawiam!Aha i jak wymienić baterie w tym pilocie? Bo nawet nie umiem go otworzyć ;) (taki klasyczny pilot z gumowym przyciskiem i znaczkiem HD) Edited April 27, 2009 by darope Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wdymek Posted August 30, 2012 Share Posted August 30, 2012 Wiecie jak wyłączyć samoczynne aktywowanie się alarmu po wyłączeniu motoru? Podobno jest sposób i podobno nawet można zmienić czułość tego alarmu. Może ktoś z was to robił? Pozdrawiam!Aha i jak wymienić baterie w tym pilocie? Bo nawet nie umiem go otworzyć (taki klasyczny pilot z gumowym przyciskiem i znaczkiem HD)Wyłączenie automatycznego uzbrajania się alarmu zrobiłem niedawno sam. Wystarczy instrukcja - tam jest wszystko opisane. Jeśli dalej potrzebujesz prześlę na maila. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rokers Posted October 7, 2014 Share Posted October 7, 2014 Też mam Sportstera 2005 (wersja europejska, dokładnie z salonu we Francji), ten alarm istotnie jest denerwujący. Może ktoś z Was wie jak to zdemontować ? (skoro wersje USA występowały bez alarmu więc i wersja europejska działała by bez). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo64 Posted October 9, 2014 Share Posted October 9, 2014 Na temat tego typu alarmu już tu pisano, przeczytaj założony przezemnie temat Elektra 2003r i alarmPozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts