Jump to content

alarm sportser- pomocy

Recommended Posts

Witam,

mam harleya sportstera 2005 rok z alarmem. Kiedy nie włączam zapłonu alarm mogę dezaktywować najwyżej na 30 sekund (dwuklik pilotem). Nie wiecie może jak wyłączyć to na dłużej? Czasem po prostu mam ochotę na nim posiedzieć (dopiero go kupłem;)) i nie mogę bo zaraz włącza się z powrotem alarm. Próbowałem już różnych kombinacji pilotem i nie wiem jak to zrobić. Pozdro!

Edited by darope

Przełącz alarm na tryb serwisowy.

Możesz wtedy transportować motocykl na lawecie,myć naprawiać itd.

Jeżeli dobrze pamiętam to robi się to tak:

- odblokuj alarm

- załącz zapłon stacyjką

- naciśnij przycisk pilota i trzymaj aż kierunkowskazy i sygnał alarmu dadzą 3 sygnały

- szybko wyłącz zapłon stacyjką

- naciśnij pilota i trzymaj aż znowu usłyszysz 3 sygnały

- puśc pilota.

Masz załączony tryb serwisowy.

Każde włączenie zapłonu lub użycie pilota kasuje tą funkcję!

Kapiszon

Wielkie dzięki! Zadziałało i o dziwo po operacji nic nie pyka... przynajmniej przez te kilka minut, które przy nim posiedziałem ;). Alarm załączyłem znowu i czekam do sezonu. Alarm podobno oryginalny, zresztą na pilocie jest znaczek Harleya, ale nie znam się na tym. Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę.

• 3 months later...

Wiecie jak wyłączyć samoczynne aktywowanie się alarmu po wyłączeniu motoru? Podobno jest sposób i podobno nawet można zmienić czułość tego alarmu. Może ktoś z was to robił? Pozdrawiam!Aha i jak wymienić baterie w tym pilocie? Bo nawet nie umiem go otworzyć ;) (taki klasyczny pilot z gumowym przyciskiem i znaczkiem HD)

Edited by darope

• 3 years later...

Wiecie jak wyłączyć samoczynne aktywowanie się alarmu po wyłączeniu motoru? Podobno jest sposób i podobno nawet można zmienić czułość tego alarmu. Może ktoś z was to robił? Pozdrawiam!Aha i jak wymienić baterie w tym pilocie? Bo nawet nie umiem go otworzyć mrugacz.gif (taki klasyczny pilot z gumowym przyciskiem i znaczkiem HD)

Wyłączenie automatycznego uzbrajania się alarmu zrobiłem niedawno sam. Wystarczy instrukcja - tam jest wszystko opisane. Jeśli dalej potrzebujesz prześlę na maila.

• 2 years later...

Też mam Sportstera 2005 (wersja europejska, dokładnie z salonu we Francji), ten alarm istotnie jest denerwujący. Może ktoś z Was wie jak to zdemontować ? (skoro wersje USA występowały bez alarmu więc i wersja europejska działała by bez).