JLB2007 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 (edytowane) witam . wczoraj miałem dość dziwną sytuacje , naciągłem łańcuch bo już jak jeździłem wcześniej za luźny był . odpaliłem motor i postanowiłem się przejechać , jechałem tak 80 , 90 km/h i nagle koło mi się zablokowało z tyłu;/ włączył sprzęgło i jakoś opanowałem motor( na początku myślałem że pierścionek pękł ale motor nic na mocy nie stracił i pali z kopa) więc sprawdziłem łańcuch zrobił się troszke luźniejszy więc pewnie coś źle ustawiłem przy nim , ale jechałem dalej i dojechałem do sklepu słyszałem dziwny dźwięk jak silnik chodził na niskich obrotach ( piszczenie nie było cały czas tylko co pełny obrót ) chodził podobnie jak diesel ;/ . kiedy dodawałem gazu to dźwięk ustępował tylko na wolnych obrotach tak miał , a kiedy wróciłem do domu już nic nie było słychać , co mogło się stać >?? bo nie chce żeby za jakiś czas okazało się że to było coś poważnego;/ Edytowane 21 Grudnia 2008 przez JLB2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Montesik Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Może ci klocek trze o tarcze u mnie podobnie było albo cos z tłokiem ale jak bryka to nie powinno a olej masz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Ja bym sciagnal glowice, cylinder zobaczyl czy tam sie nic nie podzialo i sprawdzil stan lozysk, na wale i na korbowodzie. stawiam bardziej na lozyska na wale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JLB2007 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 sorki za zwłokę, w święta byłem poza domem ... , olej mam w silniku i dozowniku . ale z tymi łożyskami to nie wiem bo wymieniałem je jakiś czas temu i robiłem regeneracje wału.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 To zrób jeszcze raz nabierzesz praktyki. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 jak nie masz spadku osiągów i piszczy to Łożyska........u mnie w ogarze piszczą już od ponad roku i narazie nic sie nie stało ale ns ma bardziej wysilony silnik więc nie wiem czy coś może sie stać Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi