gizmucik Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Ba macham nim, tak żeby wiedzieli że mam Szoja. :bigrazz: Eh ale Ty lanser jesteś, :biggrin: znaczy nie ten no lansiarz :bigrazz: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 A wiecie jak sie patrza, jak sie wejdzie w upier**** z błota ciuchach enduro do sklepu? ;) To sa spojrzenia dopiero :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 (edytowane) To sa spojrzenia dopiero Te spojrzenia mówią: "tam jest MOP , weź po sobie posprzątaj :P " Edytowane 20 Grudnia 2008 przez kornol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 (edytowane) A wiecie jak ludzie się patrzą gdy do centrum wjedzie łysy dziad bez szyi, w dżinsach i ramonesce, z bliznami na twarzy i spojrzeniem mordercy....a od kasy odchodzi z pluszowym misiem i mlekiem? To jest dopiero hardcore. Nawet ochrona się boi. Ale co poradzić. Musiałem kupić siostrzenicy miśka na urodziny a że budyniu mi się zachciało to i mleko wziąłem przy okazji. :biggrin: :buttrock: Edytowane 20 Grudnia 2008 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1sport Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 A wiecie jak ludzie się patrzą gdy do centrum wjedzie łysy dziad bez szyi, w dżinsach i ramonesce, z bliznami na twarzy i spojrzeniem mordercy....a od kasy odchodzi z pluszowym misiem i mlekiem? To jest dopiero hardcore. Nawet ochrona się boi. Ale co poradzić. Musiałem kupić siostrzenicy miśka na urodziny a że budyniu mi się zachciało to i mleko wziąłem przy okazji. :biggrin: :buttrock: No qurim nie wiedziałem, że tak wyglądasz, strach się bać :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 No qurim nie wiedziałem, że tak wyglądasz, strach się bać frankenstein po tuningu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Niektóre ograniczenia prędkości są tak bzdurne że szkoda słów np 20 km /h przed progiem zwalniającym,przejeżdżamy próg i....................nadal pownnismy jechać z tą prędkościa aż do momentu jego odwolania lub do najbliższego skrzyżowania.Czy to nie debilizm wtórny ??Rowerem można szybciej . Gdybym chcial jechać zgodnie z przepisami to droga ze Stalówki do Wawki zajełaby mi około 5 godzin !!!!!!O ile bym oczywiście przeżył i nie został staranowany przez jakiegoś debila ktory ma "pomroczność jasną" . Jazda z prędkościami nakazanymi w Polsce jest bardziej niebezpieczna niż jazda z prędkościami umożliwiającymi w miare szybkie poruszanie sie miedzy puszkami .Mialem kilka sytuacji podbramkowych i mając nadwyżke mocy i prędkości oraz dobre hamulce wiele razy uniknołem zepchnięcia mnie do rowu lub zderzenia czołowego bo ........pan mnie nie zauważył bądź w lusterku lub w przedniej szybie !!!! Teraz zagadnienie prędkości przelotowych motocykli,wiadomym jest że jazda np.Wildstarem 140 km/h jest bardziej niebezpieczna niż ta sama predkośc np na Cbrce .Dlaczego ?? Otóż ten pierwszy waży prawie 400 kilo ten drugi dwa razy mniej i co najważniejsze ma pięciokrotnie wydajniejsze hamulce co ewidentnie skraca długośc hamowania (autopsja).Hamulce w sprzetach typu cruiser to są spowalniacze ,moc i przyspieszenia też mają na to wpływ ,(długośc wyprzedzania i tz awaryjne schowanie się w sytuacjach podbramkowych) .Wjazd między wyprzedzane lub "przytulenie" sie do wyprzedzanego samochodu na cruiserze jest dość ryzykownym manewrem biorąc pod uwage gabaryty i rozstaw gmoli .Reasumując prędkość powinna być zawsze dostosowana do możliwości samego kierującego i możliwości jego maszyny a "wieszanie psow " na tych co to jadą szybciej niż ja (bo ja jestem przepisowym motocyklistom) jest żenujące.Oczywiście nie pochwalam dupków zapie**alających po 150 w mieście żeby było jasne ,choć i mnie sie to nieraz zdarza na dwu lub trzypasmowej jezdni bez skrzyżowań i świateł sygnalizacyjnych mimo iż jestem w terenie zabudowanym i prędkośc dopuszczalna jest 50 .Gdybym sie poruszał z taką prędkością niechybnie bym został jebnięty w dupe lub zepchnięty na pobocze .Prędkośc tez trzeba umieć dostosować do nazwijmy to "warunkow" panującyc na drodze .Jeżeli wszyscy "pałują " od świateł do świateł (Wawka :biggrin: ) to nie możemy byc gorsi,jadąc wolniej stwarzamy gorsze zagrożenie na drodze niz dostosowanie prędkości do innych uzytkowników drogi . Aspekt mandatów to też inna inszość ,ja większośc jak nie wszystkie :bigrazz: mandatów dostalem za przekoroczenie prędkości najwolniejszym pojazdem ktorym sie poruszam czyli busem :biggrin: przeważnie za przekrocznie rzędu 30 -35 km/h i to sie nazywa paranoja.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz9139 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Rafal - bo to trzeba Stalowä Wole miec. Pozdro :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 ale przecież przy progu zwalniajacym, 20 km/h dotyczy na progu zwalniającym, nie po nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 ale przecież przy progu zwalniajacym, 20 km/h dotyczy na progu zwalniającym, nie po nim. Kornol weź kodeks drogowy i przeczytaj .Znak ograniczenia prędkości obowiązuje aż do jego odwołania innym znakiem lub obowiązuje do najbliższego skrzyżowania .W Rozumiem Cię że wydaje sie to nieprawdopodobne ale tak niestety jest . Wielu juz oblało egzamin na prawko na takim chorym przepisie .Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zenoo Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 ale przecież przy progu zwalniajacym, 20 km/h dotyczy na progu zwalniającym, nie po nim. każdy zakaz musi mieć odwołanie albo najbliższe skrzyżowanie.... podobnie jest ze znakiem "ROGATKA/USZKODZONA" - według KD powinien stać tam dróżnik i puszczać każde auto osobno, a kierowca nie ma prawa ruszyć autem za taki znak bez pozwolenia, a jak jest w praktyce to każdy chyba wie Kornol weź kodeks drogowy i przeczytaj .Znak ograniczenia prędkości obowiązuje aż do jego odwołania innym znakiem lub obowiązuje do najbliższego skrzyżowania .W właśnie.. sorry RAFAL, ale już nie doczytałem twojego tekstu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 weź kodeks drogowy i przeczytaj ... :biggrin: ... Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Cesiu ciiiiiii :biggrin: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Cesiu ciiiiiii :biggrin: :wink: Mogiła... Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Kornol weź kodeks drogowy i przeczytaj .Znak ograniczenia prędkości obowiązuje aż do jego odwołania innym znakiem lub obowiązuje do najbliższego skrzyżowania oczywiście, ale jest też tak : w przypadku gdy masz znak obszar zabudowany i pod nim ograniczenie do 40 km/h , to ograniczenie obowiązuje na całym obszarze zabudowanym do jego zakończenia. W sytuacji gdy mamy znak poprzeczna nierówność na drodze i wraz z nią ograniczenie do 20km/h , ograniczenie obowiązuje na poprzecznej nierówności. Jeden z pierwszych rozdziałów Ustawy Prawo o Ruchu Drogowym o znakach pionowych. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi