Skocz do zawartości

kategoria AM i kilka pytań

michoa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

zdrastwojcie lecimy z koksem

1.wchodzi AM od nowego roku czy nie ?? ma ktoś jakiś kwitek prawny czy coś na dowód że wchodzi czy wszyscy tylko plotkują ??

2.jak będzie z obowiązywaniem AM ?? zacznie obowiązywać wszystkich co wsiadają na motorower czy tylko tych którzy nie mają jeszcze karty motorowerowej albo ukończonych 18-stu lat( w myśl zasady że prawo nie działa wstecz...na tej zasadzie co np jak zmodernizowali prawa jazdy i wyszło że nie możesz mieć C albo D bez B a było mnóstwo ludzi co mieli np samo C to nikt im tego prawka nie zabrał ani nie zmuszał do robienia B)

nie wiem czy szarpnąc sie na rower na nowy rok czy zbierać na motorower dlatego pytam :D

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Wytyczne EU przewiduja, ze do dnia X kazdy kraj czlonkowski musi wprowadzic odpowiednie ustawy prawne. Kraje czlonkowskie maja jednak swobode co do wprowadzenia tego wczesniej, w wypadku wprowadzenia pozniej kary konwencjonalne.

Co do reszty nie bede sie wypowiadal bo bylyby to jedynie spekulacje.

:crossy:

z całym szacunkiem jeszua ale obecnie dział przepisy ma 2 strony i nieużywając wyszukiwarki można go przejrzeć w 10 min i ja żadnego interesującego mnie tematu nie znalazłem....

Wytyczne EU przewiduja, ze do dnia X kazdy kraj czlonkowski musi wprowadzic odpowiednie ustawy prawne. Kraje czlonkowskie maja jednak swobode co do wprowadzenia tego wczesniej, w wypadku wprowadzenia pozniej kary konwencjonalne.

a nie wiesz do kiedy UE nakazała nam wprowadzić to AM ??

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

Nie pamietam juz czy rok 2011 czy 2013. jest to jednak termin ostateczny, maja dazyc do wdrazenia tego wczesniej.

:crossy:

z całym szacunkiem jeszua ale obecnie dział przepisy ma 2 strony (...)

tak dla Twojej wiadomości: na dole jest przełącznik "pokaż posty za ostatnie..." ustawiony domyślnie na 30 dni. po odblokowaniu powinieneś się na standardowym widoku 20 tematów zbliżyć do 100 :D

w temacie: ostatnia wiadomość od jednego z instruktorów jest taka, że ciągle trwają prace i nic konkretnego nie wiadomo, poza tym, że wcześniej jak na połowę przyszłego roku nie zdążą. a raczej później, znając tempo prac w "cyrku"

teoretycznie karta motorowerowa powinna zachować ważność, natomiast po 18 bez żadnego papierka nie będzie już można jeździć - do tego zmierzają zmiany

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

tak dla Twojej wiadomości: na dole jest przełącznik "pokaż posty za ostatnie..." ustawiony domyślnie na 30 dni. po odblokowaniu powinieneś się na standardowym widoku 20 tematów zbliżyć do 100 D.gif

tego nie wiedziałem :D

w temacie: ostatnia wiadomość od jednego z instruktorów jest taka, że ciągle trwają prace i nic konkretnego nie wiadomo, poza tym, że wcześniej jak na połowę przyszłego roku nie zdążą. a raczej później, znając tempo prac w "cyrku"

i o to mi chodziło dzięki :D może donalda wyrzucą i nowy rząd nie zrealizuje planów poprzedniego ( w tym kraju to sie często zdarza :D )