aftys6 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Może mi ktoś napisać jaką moc mają Oxfordy? Zastanawiam się nad zakupem hot-grip'ow. Waham się pomiędzy Oxfordami a Saito II (kosztują teraz 100zł), tylko ich moc to 40W (trochu mało) i u znajomego widziałem Saito I i były bardzo śliskie. W Oxfordach boje się tego elektronicznego sterownika. Saito mają takie pokrętło jak dawniej Oxfordy. Oxford ma 40 watt, nawet przy + 2 st nie dało się wytrzymać na maksymalna moc. Saito są dla mnie badziewiaste, kable maja cienkie i delikatne, a nie łatwo takie gdzieś zaczepić i urwać. Po za tym Saito ma chyba tylko dwa stopnie grzania jak Daytona, a w Oxfordzie masz 50, 60, 75 i 100 % ( czy jakoś tak) Co do sterowników elektronicznych to nie słyszałem żeby się psuły, ponoć pierwsza seria szwankowała ale w ramach gwarancji zamieniali sterowniki na nowe. Ja moje mam już półtora roku i są OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 10 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 no i niestety uklad nie pracuje jak powinien. znow sie wylacza, niekiedy nawet krecenie powyzej 4 tys nie skutkuje dzialaniem manetek. Oxfordy dzialaja na 30, 40, 75 i 100% tak sobie pomyslalem ze zaplacilem za te manetki 190zl z wysylka, wowczas gdy inni maja je po 220 plus wysylka... moze te moje to wlasnie seria z tymi trafionymi sterownikami...? napisalem do sprzedawcy maila, ciekawe kiedy odpisze. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Yo! Mialem Saito II i teraz mam Oxfordy. Nie ma porownania - oczywiscie na plus dla Oxfordow. Wiecej pozycji grzania, z czego ta 75% w Oxford jest (jesli chodzi o subiektywne odczucia) silniejsza niz najsilniejsza pozycja (Start) w Saito II. Saito II sa badziewnie wykonane. Sterownik ma tak slaby plastik, ze latwo peka sam z siebie (przypadek w moto ojca), nie mowiac juz o tym, gdy cos mu w tym pomorze. Ponadto Saito potrafia miec problemy z dzialaniem. W mojej TDM manetki nie przetrwaly roku, a juz dzialaly tylko na jednej z trzech pozycji grzania, a slyszalem od kilku uzytkownikow podobne historie. Polecam Oxfordy - po prostu sa lepsze. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrusgsx Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 no i niestety uklad nie pracuje jak powinien. ... napisalem do sprzedawcy maila, ciekawe kiedy odpisze. pzdr:) Niestety, faktycznie trafiła się wadliwa seria sterowników, ale nie ma problemu z wymianą. Skontaktuj się ze sprzedawcą, a jeśli będzie robił jakieś problemy to powiedz że wiesz o akcji wymiany sterowników i niech Ci nie wciska ciemnoty :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 11 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Wyczytalem na tamtym forum ze jeszcze moze byc to wina połączeń, tzn wtyczek. Sprzedawca jak nie odpisywal tak nie odpisuje, ale sprawdze jeszcze tamto... gorzej jesli ani on nie bedzie chcial wymienic, ani kondensator nie pomoze, wtedy chyba wezme to utne, dam potencjometr i heja :P tylko w takim ukladzie po co wydawalem 200zl na ten sprzet... pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porywacz_zwlok Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 też kupiłem te minetki i mam problem z wyłączaniem się ich ... sprzedawca się obraził i się nie odzywa i chyba muszę się czuć naciągnięty na 180 zł a może ktoś wie dokładnie jak naprawić taki sterownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 też kupiłem te minetki i mam problem z wyłączaniem się ich ... sprzedawca się obraził i się nie odzywa i chyba muszę się czuć naciągnięty na 180 zł a może ktoś wie dokładnie jak naprawić taki sterownik? Pewnie trafiłeś na wadliwą serię :bigrazz: Jak masz rachunek czy fakturę zakupu to poszukaj oficjalnego dystrybutora na Polskę i oddaj na serwis gwarancyjny :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Jestem zainteresowany tymi Oxfordami http://www.allegro.pl/item633897281_oxford..._2009_22mm.html tylko zastanawiam się jaką dostanę gwarancje, że nie pochodzą z serii z wadliwymi sterownikami... Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 15 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Co do manetek: przed wyciagnieciem jakichkolwiek wnioskow co do wadliwosci sprzetu polecam po pierwsze; Podlaczyc bezposrednio do akumulatora(moze byc co najwyzej przez przekaznik, jednak nie przez przewody np. od swiatla czy cos) Przed podlaczeniem DOKLADNIE wyczyscic klemy akumulatora, niewazne ze wygladaja na czyste i fajne- szczota do rdzy w dlon i do roboty. Styk MUSI byc idealny. nastepna sprawa to to, ze niekiedy akumulator 8Ah mimo, ze trzyma napiecie jak nalezy,po prostu moze nie dac rady przy rozruchu i podrzymaniu. mozna znalezc takie same amperazowo akumulatory przy zachowaniu tych samych gabarytow, wiec sie zmieszcza do przeznaczonego miejsca. ja np. uzywalem przez moment aku 12Ah zamiast 8 i wlazlo idealnie. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi