Klapek Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Kwestia nowych uszczelek też przemilczana... :icon_rolleyes: Pozdro all :flesje: Cytuj Chcesz porozmawiać z fachowcami, zamiast mitomanami..? www.kolyaska.fora.plObecnie: K-750, Ural M-67, ZX-9R C2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider666 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 czyli luzy się zmniejszaja tak ? nie zastanawiałem się na tym wczesniej przez to pytam. Czyli jakie luzy mam ustawic ? wg serwisówki dla ssących 0,11-0,20 wydech 0,21-0,30 ? A i jeszcze pytanko takie, mozna kupic taniej niz w larssonie uszczelniacze zaworowe ? w larssonie sa po 7,30 zł ? Jak by ktos wiedział gdzie mozna taniej kupic to niech napisze, jakies sklepy lub hurtownie na terenie małopolski. lub jakies internetowe sklepy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 czyli luzy się zmniejszaja tak ? nie zastanawiałem się na tym wczesniej przez to pytam. Czyli jakie luzy mam ustawic ? wg serwisówki dla ssących 0,11-0,20 wydech 0,21-0,30 ? Nikt na świecie nie odpowie Ci jak się zachowają twoje luzy dalej. Dlatego też serwisówka zaleca ich ustawienie najblizej srodka granicy i wtedy jest bezpiecznie cokolwiek by sie z nimi dalej nie działo... Oczywiście niektóre modele mają skłonności do zaciskania sie luzów a niektóre do rozjezdzania się, ale nawet w tych przypadkach zdarzają sie wyjątki dlatego ustaw luzy najbliżej środka i bedzie cacy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 czyli luzy się zmniejszaja tak ? nie zastanawiałem się na tym wczesniej przez to pytam. Czyli jakie luzy mam ustawic ? wg serwisówki dla ssących 0,11-0,20 wydech 0,21-0,30 ? A i jeszcze pytanko takie, mozna kupic taniej niz w larssonie uszczelniacze zaworowe ? w larssonie sa po 7,30 zł ? Jak by ktos wiedział gdzie mozna taniej kupic to niech napisze, jakies sklepy lub hurtownie na terenie małopolski. lub jakies internetowe sklepy. Pozdrawiam Nie musisz wymieniać uszczelniaczy zaworowych bo po docieraniu przegrzanych zaworów prawidłowo ustawione luzy zamkną się po kilkuset kilometrach i będziesz musiał ponownie rozbierać silnik. Szukasz tańszych uszczelniaczy a nic nie piszesz o płytkach regulacyjnych ? Na same ssące potrzebujesz 12 sztuk. Znasz cenę takiej płytki? Taniej kupisz uszczelniacze w Berlińskiej hurtowni. Wychodzą po 2 zeta za sztukę tylko musisz kupić całe opakowanie (100 sztuk). Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi