skinny500 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 ktos wymienil HJC w carbonie. no niestwty musze powiedziec ze to kiepska pozycja. koledzy sie polaszczyli na super wyglad a tu niestety kask do bani. przede wszystkim slaba stabilnosc przy duzej predkosci. do tego tez jest mega glosny. generalnie nei polecam. za ta kaske sa lepsze pozycje na rynku. Z tym się nie zgodzę, zrobiłem w nim sporo kilometrów i jego największą zaletą jest aerodynamika. Dopiero przy ponad 250km/h zaczyna się czuć, że się ma kask na głowie. Rozglądanie się na boki przy sporych prędkościach i pełna stabilność. HQ-1 rozcina powietrze jak ostrze, to co dla mnie było wadą to wentylacja, której nie da się odciąć nawet zamykając wloty - dolegliwość wielu kasków. Cytuj Strona | Portfolio | FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 Tak samo... ale nie powiedziałbym że Vandal to kibel... No może faktycznie kibel to za dużo powiedziane, ale ja używałem go z przymusu a to z tego względu że nie leżał dobrze na mojej głowie, może jednym z powodów jest fakt że robią go tylko w dwóch rozmiarach skorup w przeciwieństwie np. do Speca gdzie mamy do wyboru 3 rozmiary skorup, co jak dla mnie pozycjonuje Speca o "półkę" wyżej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 ale niezaprzeczalnym faktem jest to , ze Vandal zostal bardzo dobrze przetestowany w Poznaniu :P - i testy zdal na 6 nikt nie mial problemow z dynka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 To prawda, jak za****łem łbem o glebę na szybkim lewym za niemieckimi to co prawda kask już się nie nadawał do użytku ale z głową wszystko w porządku... przynajmniej tak mi się wydaje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Z tym się nie zgodzę, zrobiłem w nim sporo kilometrów i jego największą zaletą jest aerodynamika. Dopiero przy ponad 250km/h zaczyna się czuć, że się ma kask na głowie. Rozglądanie się na boki przy sporych prędkościach i pełna stabilność. HQ-1 rozcina powietrze jak ostrze, to co dla mnie było wadą to wentylacja, której nie da się odciąć nawet zamykając wloty - dolegliwość wielu kasków. no i sami widzicie ze ocena kasków to w dużej mierze subiektywne odczucia :) Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotem Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Kask chcialem kupic zaraz po gwiazdce najpozniej do polowy stycznia i na dzien dzisiejszy jestem prawie pewien ze bedzie to AGV GP TECH, mam nadzieje ze sie nie rozczaruje i nie bede żałował że to na ten model wydałem 1600 zlotówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirek Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Ja testowałem Vandala na krawężniku :biggrin: - czacha pozostała w całości, co do jej zawartości też zmian nie zauważyłem. Teraz XR1000 - ma jednak gorszą wentylację i chyba kupię drugi kask - Spec1R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timac Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 A ja tam polecam Arai. Jak widze na zlocie 20 osob w takim samym kasku(XR-1000) to wyglada to nieco smiesznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Mial ktos tego X-lite 701?Malowania ma fajne, wyglada dobrze. Ale dla mnie najwazniejsza sprawa-jak ze zdejmowaniem szyby? Bo w Shoei to genialnie jest rozwiazane. A druga sprawa, czy on przypadkiem tak plytki jak XR1000 nie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foks Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Jak widze na zlocie 20 osob w takim samym kasku(XR-1000) to wyglada to nieco smiesznie. Pewnie jak widzisz kogoś w takich samych butach to też Cię rzuca. A jak ma taki sam motocykl to już w ogóle harakiri:) Oj biedny z Ciebie człowiek ;) Polecam kupić sobie Tigera, na zlocie mało kto go będzie miał (szczególnie w UK) więc będzie "inny" :) Cytuj Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timac Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Pewnie jak widzisz kogoś w takich samych butach to też Cię rzuca. A jak ma taki sam motocykl to już w ogóle harakiri:) Oj biedny z Ciebie człowiek ;) Polecam kupić sobie Tigera, na zlocie mało kto go będzie miał (szczególnie w UK) więc będzie "inny" :) Troche zamalo kumaty jestes takze nic na to nieporadze :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafi_89 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Sorki że sie zapytam(zaznaczam że nie mam pojęcia na temat doboru kasku) od jakiej kasy sie zaczynają przyzwoite kaski( w miare ciche, bezpieczne i dobrze wykonane). Wczoraj gadałem z kumplem to jak mu powiedziałem że przy zmianie moto planuje coś za ok 1k zł to powiedział że chyba na głowe upadłem;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timac Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 (edytowane) Timac, mieszkasz na wyspie MAN?. Byłem tam na testach 1098R. Fajnie macie, bo można zapier......ać do bólu. :bigrazz: Manchester, na wyspe mam jakies 40 mil i potem prom : :buttrock: Edytowane 28 Grudnia 2008 przez Timac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Sorki że sie zapytam(zaznaczam że nie mam pojęcia na temat doboru kasku) od jakiej kasy sie zaczynają przyzwoite kaski( w miare ciche, bezpieczne i dobrze wykonane). Wczoraj gadałem z kumplem to jak mu powiedziałem że przy zmianie moto planuje coś za ok 1k zł to powiedział że chyba na głowe upadłem;/ w tej cenie to najlepszy bedzie Suomy Vandal - osobiscie uwazam , ze to jest minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafi_89 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 A mógłby ktoś ze znających ten kask z autopsji coś więcej o nim napisać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi