Skocz do zawartości

Jaki kask na scigacza

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat
ktos wymienil HJC w carbonie. no niestwty musze powiedziec ze to kiepska pozycja. koledzy sie polaszczyli na super wyglad a tu niestety kask do bani. przede wszystkim slaba stabilnosc przy duzej predkosci. do tego tez jest mega glosny. generalnie nei polecam. za ta kaske sa lepsze pozycje na rynku.

Z tym się nie zgodzę, zrobiłem w nim sporo kilometrów i jego największą zaletą jest aerodynamika. Dopiero przy ponad 250km/h zaczyna się czuć, że się ma kask na głowie. Rozglądanie się na boki przy sporych prędkościach i pełna stabilność. HQ-1 rozcina powietrze jak ostrze, to co dla mnie było wadą to wentylacja, której nie da się odciąć nawet zamykając wloty - dolegliwość wielu kasków.

desmojaro napisał:
Tak samo... ale nie powiedziałbym że Vandal to kibel...
No może faktycznie kibel to za dużo powiedziane, ale ja używałem go z przymusu a to z tego względu że nie leżał dobrze na mojej głowie, może jednym z powodów jest fakt że robią go tylko w dwóch rozmiarach skorup w przeciwieństwie np. do Speca gdzie mamy do wyboru 3 rozmiary skorup, co jak dla mnie pozycjonuje Speca o "półkę" wyżej ;)

skinny500 napisał:

Z tym się nie zgodzę, zrobiłem w nim sporo kilometrów i jego największą zaletą jest aerodynamika. Dopiero przy ponad 250km/h zaczyna się czuć, że się ma kask na głowie. Rozglądanie się na boki przy sporych prędkościach i pełna stabilność. HQ-1 rozcina powietrze jak ostrze, to co dla mnie było wadą to wentylacja, której nie da się odciąć nawet zamykając wloty - dolegliwość wielu kasków.

no i sami widzicie ze ocena kasków to w dużej mierze subiektywne odczucia :)

MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy

serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne

Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500

Kask chcialem kupic zaraz po gwiazdce najpozniej do polowy stycznia i na dzien dzisiejszy jestem prawie pewien ze bedzie to AGV GP TECH, mam nadzieje ze sie nie rozczaruje i nie bede żałował że to na ten model wydałem 1600 zlotówek.

Cytat
Jak widze na zlocie 20 osob w takim samym kasku(XR-1000) to wyglada to nieco smiesznie.

Pewnie jak widzisz kogoś w takich samych butach to też Cię rzuca. A jak ma taki sam motocykl to już w ogóle harakiri:) Oj biedny z Ciebie człowiek ;) Polecam kupić sobie Tigera, na zlocie mało kto go będzie miał (szczególnie w UK) więc będzie "inny" :)

Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017

foks napisał:

Pewnie jak widzisz kogoś w takich samych butach to też Cię rzuca. A jak ma taki sam motocykl to już w ogóle harakiri:) Oj biedny z Ciebie człowiek ;) Polecam kupić sobie Tigera, na zlocie mało kto go będzie miał (szczególnie w UK) więc będzie "inny" :)

Troche zamalo kumaty jestes takze nic na to nieporadze :notworthy:

Sorki że sie zapytam(zaznaczam że nie mam pojęcia na temat doboru kasku) od jakiej kasy sie zaczynają przyzwoite kaski( w miare ciche, bezpieczne i dobrze wykonane). Wczoraj gadałem z kumplem to jak mu powiedziałem że przy zmianie moto planuje coś za ok 1k zł to powiedział że chyba na głowe upadłem;/

YUBY napisał:

Timac, mieszkasz na wyspie MAN?. Byłem tam na testach 1098R. Fajnie macie, bo można zapier......ać do bólu. :bigrazz:

Manchester, na wyspe mam jakies 40 mil i potem prom : :buttrock:

Edytowane przez Timac

grafi_89 napisał:

Sorki że sie zapytam(zaznaczam że nie mam pojęcia na temat doboru kasku) od jakiej kasy sie zaczynają przyzwoite kaski( w miare ciche, bezpieczne i dobrze wykonane). Wczoraj gadałem z kumplem to jak mu powiedziałem że przy zmianie moto planuje coś za ok 1k zł to powiedział że chyba na głowe upadłem;/

w tej cenie to najlepszy bedzie Suomy Vandal - osobiscie uwazam , ze to jest minimum