max264 Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 witam. mam problem. strzelil gwint swiecy. niestety z tuleja moze byc problem bo zaraz obok jest kanal odpreznika. jakis pomysl na naprawe? Ew moze ktos ma taka glowice na zbyciu? byla montowana w motorowerze Ryś, Żak, Komar automat pozdrawiam :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Można to np. zaspawać i wykonać nowy gwint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 witam. mam problem. strzelil gwint swiecy. niestety z tuleja moze byc problem bo zaraz obok jest kanal odpreznika. jakis pomysl na naprawe? Ew moze ktos ma taka glowice na zbyciu? byla montowana w motorowerze Ryś, Żak, Komar automat pozdrawiam :buttrock: Wkładka Helicoil, którą zamontuje jakiś zakład mechaniczny w twojej okolicy (musisz tylko poszukać). http://moto.allegro.pl/item467760012_467760012.html http://www.motogen.pl/artykuly/porady/art1...ego-gwintu.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 witam. mam problem. strzelil gwint swiecy. niestety z tuleja moze byc problem bo zaraz obok jest kanal odpreznika. jakis pomysl na naprawe? Ew moze ktos ma taka glowice na zbyciu? byla montowana w motorowerze Ryś, Żak, Komar automat pozdrawiam :buttrock: kiedys jak poszedł mi gwint w głowicy(była od jawki) to nie chca tarcic czasu ani kasy wytoczylem sobie tulejke redukcyjną nagwintowałem ja z obu stron i wkreciłem na klej,trzyma do dzis :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max264 Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 tylko ze tam jest tan szkopol ze zaraz obok jest siedzisko dekompresatora wiec ciezko moze byc z tuleja. a odnosnie tych reperturek. to jak sie ma potem szczelnosc naswiecy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Normalnie tak jak w przypadku tulejki, przeciez swieca uszczelniona jest na podkladce nie na gwincie... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość psioter5 Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Nie polecam tej wkręcanej sprężynki, a już jeśli to trzeba poszukać dokładnego fachowca bo niedokładnie zrobiona będzie nie do użycia, po prostu 0 możliwości naprawy. już to przechodziłem :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Zawsze istnieje mozliwosc naprawy, tylko po helicoil pozostaje wylacznie dorobienie tulejki... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi