grucha87 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 hej.gdzie znajduje sie zaworek powrotny pompki hamulcowej-bo mam problem z wracaniem tłoczka w docisku-tzn nie sche wracac gdy wyjdzie.nawet gdy go przyisne z duza siło to nie wraca.pozatym gdy wszystko porozkręcam i poskreceam to mam problem z odpowietrzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Grucha, to nie jest zaworek tylko otworek minimalnej srednicy umieszczony zwykle obok duzego otworu laczacego zbiornik plynu hamulcowego pompy z jej czescia cylindryczna. Czyli wysysasz strzykawka plyn ze zbiorniczka hamulcowego i zobaczysz duzy otwor, obok niego powinien byc malutki otworek wyrownujacy cisnienie. Jezeli ten otworek bedzie drozny to trzeba rozebrac cala pompe i stwierdzic czy nie ma nic co by ograniczalo ruch tloczka pompy bo to rowniez buduje cisnienie i daje podobne objawy. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 wszystko przedmuchałem i jest przepływ powietrza w kazda strone. http://img505.imageshack.us/img505/2631/93881650ki0.jpg http://img81.imageshack.us/img81/2310/beztytuugg1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Powietrzem tego dokładnie nie sprawdzisz a wręcz możesz uszkodzić reperaturę na tłoczku. Zmontuj cały układ i dużą strzykawką powoli podaj płyn hamulcowy przez odpowietrznik na zacisku aż do max. stanu. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi