romek77 Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Witam mam taki problem jak silnik się dobrze rozgrzeje to słychać pukanie,wtedy wystarczy delikatnie wcisnąć klamkę sprzęgła i cichnie (nawet nie wcisnąć tylko napiąć linkę).Jak już wcisnę delikatnie klamkę to czuje na niej delikatne pulsowanie jak wcisnę mocniej to już nie pulsuje.I tu pytanie co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9jkt Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 My nie czarodzieje ani magi z kąd możemy wiedzić? :) jak na moje oko to w romecie spadł ci tłoczek dociskowy dekielek sprzęgła :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek77 Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 My nie czarodzieje ani magi z kąd możemy wiedzić? :) jak na moje oko to w romecie spadł ci tłoczek dociskowy dekielek sprzęgła :) prozę cię wyluzuj,jaki tłoczek a nie pytam czarodzieja tylko kogoś kto się z tym spotkał lub wie co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9jkt Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 prozę cię wyluzuj,jaki tłoczek a nie pytam czarodzieja tylko kogoś kto się z tym spotkał lub wie co to jest stary ja wiem tylko nikt niewie w czym jest ta przypadłaść :) nie denerwój sie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek77 Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 dobra dzięki jesteś bardzo pomocny :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Gdybyś skorzystał z opcji "szukaj" było już na ten temat wiele dyskusji. Typowa przypadłość silników Hondy która nie jest żadną wadą a pozwala na bardzo duże bezawaryjne przebiegi czyli spory luz montażowy poszczególnych elementów składowych kosza sprzęgła. Silnik tego typu to nie stacjonarna jednostka agregatu prądotwórczego i powinien pracować pod obciążeniem. Praca bez obciążenia powoduje właśnie ten hałas nie mający nic wspólnego z luzem linki sprzęgła. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek77 Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 i to jest odpowiedź.Dzięki. Pewnie masz rację ale wcześniej tego nie miałem i trochę mnie niepokoi to drganie klamki sprzęgła,jeden mechanik powiedział mi że to łożysko kosza sprzęgła tylko nie wiem czy ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 i to jest odpowiedź.Dzięki. Pewnie masz rację ale wcześniej tego nie miałem i trochę mnie niepokoi to drganie klamki sprzęgła,jeden mechanik powiedział mi że to łożysko kosza sprzęgła tylko nie wiem czy ma rację Miał trochę racji tylko zapomniał dodać że z tym luzem to łożysko przeżyje całą jego karierę mechanika i kilka lat dłużej. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CBRman Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Oczywiście można wymieniać łożysko sprzęgła,ale jes to wydanie piniędzy, I DUŻO ROBOTY,a problem wruci po ok 10 tys. I zacznie znowu brzęczeć NO CHYBA ŻE NAPRAWDE JEST TAK ŹLE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek77 Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 kolejne pytanie,rozebrałem trochę moto więc to łożysko na koszu sprzęgłowym ma minimalny luz natomiast uwagę moją zwróciły sprężyny w koszu sprzęgła są za lużne i swowodnie się przemieszczają i tu pytanie czy tak może być czy nie?Jako mechanik samochodowy stwierdził bym że nie ale wolę spytać fachowców :icon_biggrin: .I drugie pytanie czy te sprężyny mogą powodować drgania na klamce o których pisałem wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 naprowadzę Cię trochę na ten temat: jako mechanik samochodowy na pewno wymieniałeś tarczę sprzęgłową a w jej piaście są podobne sprężyny. Jesteś mechanikiem ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek77 Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 (edytowane) naprowadzę Cię trochę na ten temat: jako mechanik samochodowy na pewno wymieniałeś tarczę sprzęgłową a w jej piaście są podobne sprężyny. Jesteś mechanikiem ? dzięki już wszystko wiem Wymieniać na nowe uzywane czy regenerować (do ponoć to robią) p.s jaka jest orientacyjna cena nowego kosza Edytowane 26 Listopada 2008 przez romek77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Zostawić w spokoju, zaoszczędzisz kasę a po wymianie problem i tak powróci. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Witam. Jesli moge podłacze sie do tematu. Otoz koledze w F4 z 99r. kasuje sie luz na lince samoczynnie. Nie wiem o co biega bo linka chodzi dobrze, lekko, rowno i bez zaciec. Jak pierwszy raz mu sie to zrobilo bo poluzowalem linke i ustawilem tak zeby bylo dobrze zostawiajac mozliwosc regulacji przy klamce w obie strony. No i po przebiegu okolo 1-2tys km regulacji przy klamce zbraklo a linka znow napieta. Jesli macie jakis pomysl to prosze o wskazowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 nie palić tyle gumy :icon_biggrin: Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi