Kuklex Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 a macie jakis sposob na automatyczne szlabany (takie jak ten)? mialem zamiar zostawiac motor na parkingu ktory jest pod monitoringiem ale dojazd do niego jest uprzedzony takim wlasnie szlabanem ktory reaguje na wszystkie samochody tylko nie na moj motor :/ raz tam przejezdzalem i musialem ominac go chodnikiem co niezbyt mi sie podobalo ten magnesik tez podziala? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wochu Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Brys działa? Co do tych szlabanów to może nie zadziałać one raczej są na pilota.. tak mi się wydaje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 (edytowane) a macie jakis sposob na automatyczne szlabany (takie jak ten)? mialem zamiar zostawiac motor na parkingu ktory jest pod monitoringiem ale dojazd do niego jest uprzedzony takim wlasnie szlabanem ktory reaguje na wszystkie samochody tylko nie na moj motor :/ raz tam przejezdzalem i musialem ominac go chodnikiem co niezbyt mi sie podobalo ten magnesik tez podziala? pozdro Reaguje na wszystkie, które wjeżdżaja prawda???A ty nie możesz... Tak, jest na to sposób...wykupić abonament na parkingu albo zatrudnić się w firmie, która jest właścicielem parkingu.A jak już tak bardzo chcesz tam parkować to wydaje mi się,ze zmieścisz się między słupkami...bo z tego co widzę nie jeździsz trajką. Ten szlaban jest sterowany z pilota . A jak już mowa o pętli indukcyjnej to waga nie ma znaczenia. Edytowane 29 Listopada 2008 przez monter75 Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 (edytowane) Dobrze slicznie super.... ALE jakoś ciężko mi uwierzyć ze te dwa magnesiki dały cokolwiek... dopóki ktoś nie zrobi testu w nocy na skrzyżowaniu które zazwyczaj nie reaguje na motocykl to uwierze..... No i druga rzecz... prawdopodobnie to moze działac ale magnes powinien byc wiekszy... np. TAKI ;] Ale moge sie mylić :) Edytowane 30 Listopada 2008 przez Jackuzy Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuklex Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Reaguje na wszystkie, które wjeżdżaja prawda???A ty nie możesz... Tak, jest na to sposób...wykupić abonament na parkingu albo zatrudnić się w firmie, która jest właścicielem parkingu.A jak już tak bardzo chcesz tam parkować to wydaje mi się,ze zmieścisz się między słupkami...bo z tego co widzę nie jeździsz trajką. Ten szlaban jest sterowany z pilota . zonk. szlaban nie ma sterowania pilotem. reaguje na wszystkie samochody a zamontowany zostal przypuszczalnie po to zeby wykluczyc ruch w jedna strone (w przeciwnym kierunku do ktorego ja wjezdzam). fakt faktem przejezdzalem samochodem i dzialalo, pojechalem motorem nie puscilo a gosciu za mna od kopa przejechal pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 zonk. szlaban nie ma sterowania pilotem. reaguje na wszystkie samochody a zamontowany zostal przypuszczalnie po to zeby wykluczyc ruch w jedna strone (w przeciwnym kierunku do ktorego ja wjezdzam). fakt faktem przejezdzalem samochodem i dzialalo, pojechalem motorem nie puscilo a gosciu za mna od kopa przejechal pozdro Ja tam widzę w tle parkometr, więc jest to strefa płatnego parkowania i właściciel parkingu zapewne chciał się uchronić przed niechcianymi autami, więc wjazd mają uprawnione pojazdy. Myślę również, iż łatwiej i taniej postawić znaki wskazujące kierunek jazdy niż szlaban, który otwiera się dla wszystkich wjeżdżających a nie otworzy się dla wyjeżdżających. Trochę licha Twoja teoria. Obliguję się do sprawdzenia teorii z magnesem na pętli. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuklex Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Ja tam widzę w tle parkometr, więc jest to strefa płatnego parkowania i właściciel parkingu zapewne chciał się uchronić przed niechcianymi autami, więc wjazd mają uprawnione pojazdy. Myślę również, iż łatwiej i taniej postawić znaki wskazujące kierunek jazdy niż szlaban, który otwiera się dla wszystkich wjeżdżających a nie otworzy się dla wyjeżdżających. Trochę licha Twoja teoria. 1. parking jest bezplatny a szlaban w pelni automatyczny - nie ma zadnych parkomatow itp. (skoro mialby byc platny to dlaczego z drugiej srtony wjazd jest otwarty?) 2. to jest irlandia i kazdy kto tu byl potwierdzi ci ze znaki nie zalatwilyby sprawy w 100% moze pominmy juz spory czy jest on platny czy nie (a nie jest). motor ma za mala mase i dlatego szlaban sie nie otwiera. czy taki magnesik pomoglby? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 1. parking jest bezplatny a szlaban w pelni automatyczny - nie ma zadnych parkomatow itp. (skoro mialby byc platny to dlaczego z drugiej srtony wjazd jest otwarty?) 2. to jest irlandia i kazdy kto tu byl potwierdzi ci ze znaki nie zalatwilyby sprawy w 100% moze pominmy juz spory czy jest on platny czy nie (a nie jest). motor ma za mala mase i dlatego szlaban sie nie otwiera. czy taki magnesik pomoglby? pozdro Ad. 1. Więc wjedź z drugiej strony. ( z jednej strony ukierunkowali ruch szlabanem a z drugiej nie?) Ad. 2. Jaka Irlandia....na reklamie Wiosna zakupów...znak droga wewnętrzna...ale rozumiem, że podałeś to jako przykład. Weź głośnik lub trochę klocków magnetycznych lub kilka magnesów z lodówki w reklamówkę i przejdź przed szlabanem. Masa pojazdu nie ma znaczenia tylko pole magnetyczna jakie panuje wokół niego. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuklex Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 zeby pojechac musialbym jechal kilkaset metrow dalej zeby zawrocic bo z mojego pasa nie ma zjazdu. z drugiej strony jest duzo latwiej bo zjazd po mojej stronie i nie trzeba kombinowac co do masy pojazdu to sie pomylilem, przepraszam podtrzymujac pytanie czy magnesy zadzialaja na szlaban tak samo jak na sygnalizacje (taka jak na filmie) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wochu Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 podtrzymujac pytanie czy magnesy zadzialaja na szlaban tak samo jak na sygnalizacje (taka jak na filmie) Musisz sprawdzić ! :) czekamy na odpowiedź :) PozDRo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuklex Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 w takim razie jak znajde taki magnez to sprawdze pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek88888 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 OO! A ja sposobu z neodymowym nie znałem! :D Jak będę szedł z psem na spacer to spróbuję. Jest takie skrzyżowanie obok mnie - uliczka osiedlowa z Al. Wilanowską - gdzie zielone dla osiedlowej zapala się tylko od pętli lub gdy pieszy wymusi guzikiem na Wilanowskiej. Oczywiście strzałki nie ma, a pętla mojego motocykla (170 kg Hondy...) nie łapie ;) No i jak brys, działa to??? :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 (edytowane) "Denerwuje Cię stanie na czerwonym?" To się połóż. :biggrin: :buttrock: No nie mogłem, musiałem to napisać. :biggrin: A magnes neodymowy to sensowna rzecz. Ja nie narzekam na światła bo motocykl mam z metalu więc spoko jest. 400kg amerykańskiego żelastwa działa nawet na rosyjskie radary. :biggrin: Edytowane 3 Grudnia 2008 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFI Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Przed zainstalowaniem magnesu warto przemyśleć jego działanie w miejscach, w których korzystne jest nieposiadanie magnesu... Wiele się mówi bowiem o pętlach indukcyjnych jako metody pomiaru prędkości w niedalekiej przyszłości. Co zindukuje sie na światłach, zindukuje się także na pętli pomiarowej. Co nie zostanie wychwycone na pętli przy światłach, ma szanse nie być wychwycone na pętli pomiarowej ;-) Ale to tylko taka moja luźna uwaga... -UFI- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Jak światła działają na fotokomórke a nie na pętle to juz magnes nie pomoże. U mnie mam 2 takie skrzyzowania, jedno gdzie jest pętla raz łapie, raz nie. Fotokomórka działa znowu praktycznie zawsze. Ale wiekszosc skrzyzowan po których jezdze to swiatłą w pełni automatyczne, bez wzgledu na to czy cos na nich stoi czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi