Skocz do zawartości

Ekonomiczna, obudowana 600-ta do 10 tys zł

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem do ZX6R, R6, czy CBR600F4 w cenie do 10tys to ciężko będzie znaleść w przyzwoitym stanie. CO prawda można będzie jakieś sztuki znaleść ale ich stan może być nie najlepszy, lub mogą to być jakimś sposobem odbudowane wraki po których wcześniej przejechał pociąg/tir lub poprostu zostały wyklepane z przystanku.

Młody nie od razu Warszawę odbudowano. Wiem na co mogę liczyć za 10 tyś ale na tą chwilę nie jestem w stanie dołożyć drugie tyle zwłaszcza mając żonę, synka, dwa auta i crossa hehe ich utrzymanie kosztuje. Od czegoś trzeba zacząć przygodę ze (jak ja to nazywam) szlifierką. Pierwszego crossa kupiłem za kilka tyś a każdy następny był już znacznie młodszy aż w końcu mam całkiem przyzwoitą maszynkę i mam nadzieję że tak będzie ze szlifierką. Na początek coś koło 2000 roku i do przodu ;)

ps: a czasy "tata ma, tata da" hmmm nie nie to już nie te czasy, oj chyba bym się z wstydu spalił

Edytowane przez zorak

• 1 miesiąc temu...

Też myślałem o czymś jak Ty (r6, cbr600, ninja ...), ale stwierdzilem ze to wszystko raczej typowe na tor, i na miasto, a juz w dalsza trase raczej bezsensu - niewygodna pozycja, motory malo praktyczne, typowe do zapier****.

Dla mnie ER6F to nadal optymalne rozwiazanie, czekam do lata i kupuję. Motorek ładnie sie prezentuje, w pelni obudowany, szkoda tylko ze tlumik ma taki krotki, przez co podejrzewam ze brzmi cichutko i lagodnie, a to z kolei szkoda.

....

Dla mnie ER6F to nadal optymalne rozwiazanie, czekam do lata i kupuję. Motorek ładnie sie prezentuje, w pelni obudowany, szkoda tylko ze tlumik ma taki krotki, przez co podejrzewam ze brzmi cichutko i lagodnie, a to z kolei szkoda.

Jak tak bardzo zależy Tobie na brzmieniu a nie chodzisz po sklepach/ludziach żeby posłuchać to:

wejdź na youtube.com wpisz interesujący Cię model i posłuchaj jak gada w seryjnym tłumniku czy akcesoryjnym.

A ER6F brzmi bardzo świetnie nawet w serii, co potwirdzają ci co ją słyszeli.

Więc nie sugeruj się małym tłumnikiem :-)

Rzeczywiscie ogladalem, a raczej przysluchiwalem sie niektorym filmikom. Geba mi opadla, ze z tak malego tlumika moze byc takie brzmienie, chociaz fakt - youtube nie powie wszystkie, nieoodda dzwiekow realnie, tylko w pewnym stopniu.

Na akcesoryjnych wydechach jeszcze lepiej.

Co mnie zdziwilo przy szukaniu info o er6. Kiedys myslalem [jak bylem zupelnym laikiem, sadzacym ze kazdy scigacz ma obowiazkowo ponad 200 koni i wyciaga z 300 km/h] sadzilem ze kawasaki to jedna z najbardziej renomowanych marek motocykli. A tu poczytalem i co sie okazuje - ze kawy nie sa traktowane w pelni powazne (nadal nie wiem czemu). Myslalem ze to prestizowa marka.

Edytowane przez vinyl

.... sadzilem ze kawasaki to jedna z najbardziej renomowanych marek motocykli. A tu poczytalem i co sie okazuje - ze kawy nie sa traktowane w pelni powazne (nadal nie wiem czemu). Myslalem ze to prestizowa marka.

Ponieważ Kawa mało udziela się w sporcie i to zmarnym skutkiem. A w tej dziedzinie sport i dobre wyniki w nim mają duze znaczenie.

Więc wszyscy patrzą na Hondę , Yamahę i Suzuki a Kawa tak zboku mimo, że tez dobre moto robi.