vinyl Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Jak w temacie, powoli rozgladam sie za prawdziwym (w koncu ..) moto, czyli klasa 600. Kwota około 10 tys.Oczywiscie w jednosladach doceniam ich wszystkie zalety, ale nie ukrywam, ze wazna cechą dla mnie jest spalanie. Jak to wyglada w topowych 600tach (gsxr, cbr ...) wogle jakie 600ty się teraż poleca (obudowane) ? Z tego co sie tak wstepnie dowiedzialem, kawa er6 mało pali w dodatku jest wersja F, czyli z owiewką, która trooochę :icon_twisted: przypomina ninje :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 kup xj600... trudno będzie o lepsze spalanie :icon_twisted: każdy KM więcej będzie chciał wypić BTW jak czujesz takie ciśnienie na oszczędne spalanie, to lepiej się zastanów, czy stać Cię na motocykl...jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinyl Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 kup xj600... trudno będzie o lepsze spalanie :biggrin: każdy KM więcej będzie chciał wypić BTW jak czujesz takie ciśnienie na oszczędne spalanie, to lepiej się zastanów, czy stać Cię na motocykl...jsz napisalem wyrazne, ze spalanie to dla mnie wazna cecha tylko. Po czym wnioskujesz ze czuje az takie duze cisnienie na to ? Wiadomo, ze za 10 k kupie punto 1.2 albo jakas pande co mi bedzie 4 l paliła.Ale wiadomo tez ze sa moto bardziej i mniej ekonomiczne, i do tego sprowadza sie moje pytanie, moderatorze.vnl .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Zależy jakie masz doświadczenie. Moze Fazer 600? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djobeł Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 witam! A może wdzięczne jajeczko? :P Obudowane w cholere, mało pali a w dodatku ja planuje swoje sprzedać... Cytuj V-TWIN wanker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 hehe moja VFR mało pali :P Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinyl Opublikowano 13 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 hehe a ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Z tego co sie tak wstepnie dowiedzialem, kawa er6 mało pali w dodatku jest wersja F, czyli z owiewką, która trooochę :clap: przypomina ninje :DI to chyba bedzie najlepsze moto dla Ciebie. Ja bym sie nie nastawial na zejscie ponizej 5,5-6 litrow w miescie na jakimkolwiek 100-konnym sprzecie, a na er6 moze sie udac. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 7,200PLN do neg. Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 (edytowane) ale nie ukrywam, ze wazna cechą dla mnie jest spalanie. Skuter kup .... czy to taka wielka roznica czy spali 6 czy 8 litrow ? :icon_rolleyes: Szkoda kasy na paliwo a myslales o serwisie ? Edytowane 14 Listopada 2008 przez RaY Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Przeciez napisal ze jest to wazne ale bez przesady .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Skuter kup .... czy to taka wielka roznica czy spali 6 czy 8 litrow ? Szkoda kasy na paliwo a myslales o serwisie ? Tak , dla niektórych to ważna sprawa ... Przy przebiegu 10 000km to daje jakies min. 800zł (4zł/1l) różnicy więc np. serwis o którym wspomniałeś "geniuszu". Chłop ma 18 lat , ja w jego wieku czyli 4 latka temu sie wku**iałem , ze jawa paliła mi aż 5l bo każdy grosz sie liczył , nie mam bogatych starszych i TAK była to dla mnie różnica wielka te 2 litry... A skuterem to sobie sam jeździj Cwaniaczku internetowy Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Tak , dla niektórych to ważna sprawa ... Przy przebiegu 10 000km to daje jakies min. 800zł (4zł/1l) różnicy więc np. serwis o którym wspomniałeś "geniuszu". Chłop ma 18 lat , ja w jego wieku czyli 4 latka temu sie wku**iałem , ze jawa paliła mi aż 5l bo każdy grosz sie liczył , nie mam bogatych starszych i TAK była to dla mnie różnica wielka te 2 litry... A skuterem to sobie sam jeździj Cwaniaczku internetowy Nikt nie mowil ze turystyka motocyklowa jest tania :bigrazz: Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Nikt nie mowil ze turystyka motocyklowa jest tania :bigrazz: A czy ktoś powiedział, że jest droga? Niestety Ray, Rudyxj ma rację, może dla Ciebie to nie gra roli, bo Ty masz, ale inny nie ma i właśnie chodzi o te magiczne liczby... Djobeł miał rację - jajeczko, ładne moto, wieczne, nie do zakatowania i przy tym mało pali :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 (edytowane) A czy ktoś powiedział, że jest droga? z tego co wiem to sporo ludzi co ją uprawia tak mówi :) z reszta sam wiesz. jedz sobie w trase 3000 tys km paliwo po 1.10 Euro + noclegi ze 2 tyg i jedzenie. Nie liczac innych kosztow. No ale nie o to chodzi , zdrowie :flesje: Edytowane 14 Listopada 2008 przez RaY Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi