santi Posted November 8, 2008 Share Posted November 8, 2008 Po spotkaniu glowicy wr 250 z tlokiem rozwalilo mi 3 zawory ssące ,najgorsze jednak ,że zrobilo mi sie owalne jedno gniazdo zaworowe.W firmire marex powiedzieli mi ,że nie podejmą sie regeneracji,że ponoć duże koszty i wynik niepewny.Czyli glowica na złom?Nowa to pod 3000 zł i nowe zawory po 300 za sztukę.Można sobie w glowę szczelić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Dudek Posted November 8, 2008 Share Posted November 8, 2008 Jeżeli jakaś firma podejmie się regeneracji to wtopisz kasę.Takie uszkodzenie jest nienaprawialne w tego rodzaju silniku.Szukaj używki w lepszym stanie. Quote Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Link to comment Share on other sites More sharing options...
santi Posted November 8, 2008 Author Share Posted November 8, 2008 kupiłem na ebay głowice razem z zaworami w anglii od yzf 250 z 2001 roku.W serwisie sprawdzili w katalogu ,że to jest taka sama głowica.Tylko niska cena mnie niepokoi bo z przesyłką ok 750 zł.W opisie nie było nic napisane,że uszkodona ale też nie było ,że w dobrym stanie.Jest to sklep black bikes zajmujący sie używanymi częściami .Ma ponad 25000 aukcji i prawie 100% pozytywów więc chyba złomu by nie sprzedali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Dudek Posted November 8, 2008 Share Posted November 8, 2008 Teraz tylko sprawdzić szczelność zaworów i luzy zaworowe oraz kupić nową uszczelkę głowicy.Nie rozpinaj zaworów ze zwykłej ciekawości bo grozi to później następną awarią. Quote Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts