grebur Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 witam, jak motor stoi 2-3dni bez jezdzenia i kiedy chce sie przejechac to moto odpali za 7-15kopem a jak odpali to chwile pochodzi i zgaśnie, niemoge dodac gazu zeby niezgasł bo wtedy go zmuli i itak zgaśnie, wtedy z 5 kopow , znów odpali, nic niedotykam, pyrka na 1,5tys obr przez 30 sec wtedy wkreci sie tak do 2,5 - czyli tak jak powinno byc kiedy jest zimny i jest na ssaniu, wtedy moge dodawać gazu...te dt tak mają ? derbi palil od pierwszego czy to zimny czy to ciepły ;]mam jeszcze takie pytanko - motor jak dobrze dokrece kolanko ma dzwięk "jak maszynka do mięsa" czyli ma gdzies na wydechu blokade - ale w tłumiku czy na dyfuzorze ? Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 mam jeszcze takie pytanko - motor jak dobrze dokrece kolanko ma dzwięk "jak maszynka do mięsa" czyli ma gdzies na wydechu blokade - ale w tłumiku czy na dyfuzorze ?Jeśli nic nie było grzebane prawdopodobnie w dyfuzorze są zwęrzki trzeba go rozciać na pół i je wywalić. Możesz załozyć też przelotowy tłumik końcowy. Pozdro. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 witam, jak motor stoi 2-3dni bez jezdzenia i kiedy chce sie przejechac to moto odpali za 7-15kopem a jak odpali to chwile pochodzi i zgaśnie, niemoge dodac gazu zeby niezgasł bo wtedy go zmuli i itak zgaśnie, wtedy z 5 kopow , znów odpali, nic niedotykam, pyrka na 1,5tys obr przez 30 sec wtedy wkreci sie tak do 2,5 - czyli tak jak powinno byc kiedy jest zimny i jest na ssaniu, wtedy moge dodawać gazu...te dt tak mają ? derbi palil od pierwszego czy to zimny czy to ciepły ;]mam jeszcze takie pytanko - motor jak dobrze dokrece kolanko ma dzwięk "jak maszynka do mięsa" czyli ma gdzies na wydechu blokade - ale w tłumiku czy na dyfuzorze ? Niestety, to jest częsty problem w DT. Sprawdź kompresje. U mnie tłoczek jest już niezbyt świeży i jak 3 dni i więcej postoi to moge kopać i kopać, odpali, pochodzi 2 sekundy i gaśnie. I tak pare razy, aż moto chodzi normalnie. Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 a moze to jest wina niezamykania kranika na noc ? Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 to zamknij i zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 a moze to jest wina niezamykania kranika na noc ?jak zaworek nie trzyma to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroz Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 to jest wina oleju; prawdopodobnie. teraz jest zimniejszy i gęsty. spróbuj moto ogrzać na słoneczku lub farelką. miałem podobnie i pomogło. u mnie nie chciało palić na zimno i zalewało świece. po wyprowadzeniu na słoneczko i 2 godzinnym postoju odpala od I strzału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmek Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Rozumiem, że świeca jest ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDragon Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Ja bym zaczął od podstaw. Sprawdzenie swiecy, czy nie ma przebicia na kablu. Potem bawił bym sie w regulacje składu mieszanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi